Het Veritas-forum
 
Tijdens een Veritas-Forum dagen we studenten uit om hun visie op thema’s ter discussie te stellen. In mijn ogen is een forum geslaagd als je denkt: “Hé, zo had ik het nog niet bekeken!” De waarheid die je gelooft, definieert je als persoon. Door deze waarheid of te bevragen of te leren kennen, ontwikkel je je identiteit waardoor je kunt groeien. - Pien de Wolff, studente Biologie in Utrecht
 
Bij Veritas zoeken we naar de waarheid over de moeilijkste vragen van het leven. Waarom is er lijden? Waarom doen we goed? Wat is liefde? Wij geloven dat Jezus Christus een relevant antwoord en alternatief is op alle waarheden die ons omringen.
Studenten, Christelijk en niet-christelijk, gaan met elkaar in gesprek over deze vragen samen met een christelijke en niet-christelijke spreker. De vragen worden academisch en persoonlijk benaderd, omdat het thema’s zijn die zowel je hoofd als je hart raken. Eerder werkten we samen met Arjen Lubach, Filemon Wesseling, Gert-Jan Segers en Cees Dekker.
 
Niet alleen maar missionair
Veritas is er niet alleen voor niet-christelijke studenten maar juist ook voor christenen. Op veel christelijke verenigingen is het lastig om echt alle vragen te kunnen stellen zonder oordeel. Wij geloven dat dit mag omdat de antwoorden maken dat we God beter leren kennen. Vragen zijn niet te moeilijk voor Hem. De confrontatie met andere denkwijzen levert weerstand op die we nodig hebben om dieper te wortelen.
 
Veritas in jouw stad
Wil jij in jouw stad deze zoektocht naar waarheid starten of doorzetten? Wij kijken graag samen met jouw wat het beste past bij jullie. Dat kan tijdens een groot forum maar ook in kleine setting zoals het Veritas-café waar je met een biertje erbij in gesprek gaat over levensvragen. We kijken samen met jullie hoe je ook kan samenwerken met niet-christelijke partijen. Lokale commissies uit de verenigingen coachen wij bij de Veritas-activiteiten, zo heeft het bestuur geen extra taken.
 
Het Veritas-forum is een samenwerking van Navigators en IFES-Nederland.