Studeer jij theologie? Geniet je van je studie? Heel goed! Nederland heeft behoefte aan jonge en frisse theologen. Maar hoe houd je je geloof en je frisheid vast tijdens je studie?

 
 
Vind je de studie uitdagend en verdiepend, maar ook confronterend? Botst het soms met wat je van je huis uit hebt meegekregen? Komt dat op een spannende manier allemaal bij elkaar in jezelf? Ben je als een pelgrim onderweg en heb je onderweg graag wat reisgenoten bij je studie?
 
NSV heeft studentenverenigingen waar je je vragen kwijt kan en er met anderen over kan praten. Prachtig, ‘moet’ je doen. Maar soms blijf je nog met vragen zitten. Begrijpen ze je vragen niet helemaal. Soms wil je vertrouwelijk met iemand over jouw specifieke vragen spreken. Daarom kun je, naast je vereniging, ook terecht bij staf die er specifiek is voor theologiestudenten. Omdat je theologiestudie niet alleen verdiepend is voor je geloofsleven, maar ook omdat theologie ook heel verwarrend kan zijn. Omdat je knokt en worstelt met wat je leert in je studie tegenover wat je persoonlijk gelooft.

Staf theologiestudenten zijn mensen die zelf theologie hebben gestudeerd. Die jouw vragen zeer waarschijnlijk herkennen en er zelf mee geworsteld hebben (en soms nog!). Maar die wel klaar staan om jou te helpen met jouw vragen. Om samen een stukje op te lopen.
 
Er is nog meer wat we graag willen. Dat theologen niet alleen intellectuele geleerden worden, maar ook frisse toegewijde discpelen zijn. Dat de leraar zelf leerling blijft. Hoe zorg je dat je als theoloog niet terecht komt in ‘theoreticisme’ en je je ongemerkt verhuisd naar een ivoren toren van het vele weten? Hoe word en blijf je bewogen, heb je hart voor God en mensen? Waarbij weer een ander gevaar schuilt. Predikanten behoren namelijk tot de beroepsgroep waar burn-out het meest voorkomt. Ze voelen zich verantwoordelijk en geven meer dan ze kunnen. Hoe voorkom je dat?
 
Ik ben Jan-Willem Dekker en stafwerker voor theologiestudenten. Ik kom graag bij je langs om door te praten over wat hierboven staat en waar dit jou leven raakt. Even een tijdje als pelgrims samen oplopen. Misschien wil je eerst de kat uit de boom kijken en kijken of het klikt. Ook goed. Maak een afspraak en laten we samen een bak koffie drinken of een goed glas bier nemen en kennis maken. Voel je vrij om te bellen, mailen, appen, om mij te laten langskomen. Dat doe ik met plezier!
Interesse of meer informatie?

Jan-Willem Dekker
janwillem.dekker@navigators.nl
06 25264849