Passion Week


In heel Europa vinden er elk jaar honderden Passion Weeks plaats. Sinds 2014 gebeurd dit ook in Nederland. Tijdens Passion Weeks worden op universiteiten en hogescholen laagdrempelige lezingen gehouden waar iedereen welkom is. Studenten worden door middel van flyers en persoonlijke uitnodigingen hiervoor uitgenodigd. In deze lezingen worden thema’s besproken die kunnen leven op de universiteit of hogeschool. Moeilijke vragen zoals ‘Waar is God in het lijden?’ of ‘Is er maar één weg naar God?’ komen aan bod, evenals meer existentiële vragen zoals ‘Wat is liefde, hoop, leven’, etc. In de lezingen worden deze onderwerpen belicht vanuit het christelijke geloof. Op deze manier horen elk jaar honderden studenten het goede nieuws van Jezus. Passion Week is een concept van IFES-Nederland in samenwerking met Navigators Nederland.

Tijdens de events is tussen de 15-50% van de bezoekers niet-christelijk. Dit zorgt voor veel interessante en diepgaande gesprekken. Afgelopen jaar zei een atheïstische student die al drie jaar op rij naar de Passion Week komt: ‘Ik vind het zo tof dat jullie dit elk jaar organiseren!’ Voor hem was de Passion Week in het eerste jaar vooral een plek waar hij zich welkom voelde. In de jaren daarna werd het steeds meer een plek waar hij zijn vragen uitte en de discussie aanging.

Bij een Passion Week zijn er twee doelen die we willen bereiken. De eerste is christelijke studenten uitdagen om hun geloof eigen te maken door de moeilijke vragen te behandelen. Ten tweede niet-christelijke studenten bereiken met Jezus. Naar aanleiding van deze weken zijn er tientallen studenten verder op onderzoek gegaan naar het christelijke geloof via een alphacursus, open kring of één op één gesprekken. Het is gaaf om samen met andere christelijke studentenverenigingen in je stad de passie die we mogen hebben voor Jezus uit te delen.

Is er in jouw stad nog geen Passion Week of wil je meer informatie? Kijk dan op passionweek.nl