Partnership Open Doors


Dangerous Faith
Zoek je interessant en actueel Bijbelstudiemateriaal dat je perspectief op de Bijbel én deze tijd vernieuwt? Bestudeer het Bijbelboek Handelingen met Dangerous Faith en ontdek in drie of meer avonden wat de Bijbel zegt over christenvervolging en de relevantie ervan in deze tijd. Hieronder vind je de Bijbelstudies (PDF) en drie video's die horen bij de studies. 

Download studies Dangerous Faith

Video's:
1. Introductie
2. 'Een wolk ontrok Hem aan hun ogen'
3. Ze werden christen genoemd
 

'Wanneer één lichaamsdeel pijn lijdt, lijden alle andere mee; wanneer één lichaamsdeel met respect behandeld wordt, delen alle andere in die vreugde.'

Deze tekst staat in 1 Korintiërs 12:26. Sta je er wel eens bij stil dat jij onderdeel bent van dit Lichaam van Christus? En je bent niet de enige… je hebt miljoenen broers en zussen wereldwijd! Maar hiervan worden er ruim 260 miljoen (!) vervolgd. 

Ondanks toenemende vervolging wereldwijd horen we hoe onze broers en zussen blijven vertrouwen op de Here God. Daar willen en mogen wij van leren. Daarom slaan Open Doors en NSV de handen ineen. 

Als NSV willen we horen en ontdekken hoe het is om Jezus te volgen, ook als het je veel kost. We willen vervolgde christenen bemoedigen en zegenen. We geloven dat we mogen leren van de vervolgde kerk. Open Doors geeft ons de mogelijkheid om de vervolgde kerk te ontmoeten. Figuurlijk, maar ook letterlijk. Zo ontdekken we hoe onze vervolgde broers en zussen gestalte geven aan een discipel van Jezus zijn.


Wat kun jij doen voor iemand die vervolgd wordt?

  • Bid! “Gebeden kunnen komen waar mensen niet kunnen komen”, zei Open Doors-oprichter Anne van der Bijl altijd. Bekijk de wekelijkse gebedsvlog of bestel de gebedskalender.
  • Ga met Open Doors op reis en ontmoet de vervolgde kerk. In coronatijd biedt Open Doors ook virtuele reizen aan!
  • Nodig een spreker uit die vertelt over zijn reiservaringen, ontmoetingen met de vervolgde kerk of over Open Doors in het algemeen. Zoek je een meer indringende ervaring? Organiseer dan een Geheime Kerk-avond en ervaar hoe het is om als vervolgde christenen samen te komen.