Op het internet studenten helpen zoeken naar God


Sinds mei 2013 zijn StudentLife, IFES en NSV een samenwerking gestart op het gebied van het bereiken van ‘zoekers’ onder studenten via het internet. Dit alles onder de paraplu van Jesus.net. Dit is een internationaal netwerk waarin verschillende partners samenwerken die het evangelie willen delen op het internet.
 
Met de toenemende digitalisering van jongeren (die nauwelijks nog onderscheid maken tussen ‘offline’ en ‘online’– denk aan de smartphone waarbij je altijd online bent, integratie van social media in het dagelijks leven, etc), is het internet een belangrijke en logische plek geworden voor hen om hun zoektocht naar God te starten.
 
StudentLife heeft ervaring op het internet. Jesus.net heeft veel digitale modules en webkennis om websites te bouwen die aansluiten bij de postmoderne generatie. IFES en NSV hebben een groot netwerk van studenten die midden in de studentenwereld staan. Met gebundelde krachten verlangen we zo de student die stoeit met levens- of geloofsvragen te bereiken.
 
Op dit moment hebben we de website Geloofinstudenten.nl, waar studenten met levens- en geloofsvragen terecht kunnen. Daarnaast bieden we de internetcursus 'WaaromJezus? voor studenten' aan. Ook zijn er rondom de thema's studiekeuzestress en eenzaamheid webpagina's aangemaakt.
 
Het verlangen is om de online student uiteindelijk in de offline wereld verder te helpen. Het internet wordt zo een voorportaal van het studentenwerk!
 

Hoe kan jij meehelpen?


E-Coaches
Wekelijks melden zich 3 studenten aan voor de cursus 'WaaromJezus? voor studenten'. Soms zijn dit christelijke studenten, maar vaak ook niet-christelijke studenten. Tijdens deze online cursus worden ze begeleid door een e-coach. Die begeleidt hen gedurende 5 weken door te reageren op ingevulde antwoorden en vragen te stellen. Wil jij zo'n e-coach zijn? Je hoeft dat niet zelf te doen, je krijgt training op het gebied van 'vraaggestuurd coachen'. Hier kun je meer informatie vinden en jezelf opgeven!

Websitebouwer
Om meer present te zijn op het internet zijn we op zoek naar een websitevormgever die wil helpen om de bestaande sites te onderhouden en te bouwen aan nieuwe websites. Tijdsbelasting in overleg! Benodigde vaardigheden:

  • Heeft kennis van 'Wordpress'
  • Heeft kennis van HTML en CSS
  • Iemand die zich op het snijvlak bevindt tussen programmeren en vormgeven
De werkzaamheden betreffen allereerst het bijhouden van de bestaande websites. Je hoeft hier niet zelf de inhoud voor te schrijven, deze wordt aangeleverd. Meer informatie? Stuur een mailtje naar m.elders@agape.nl.