Headline

< terug

1948 - 1973
 
De Navigators zijn een aantal keren verhuist. Gien Karssen begon haar werk waar ze woonde, namelijk in de twee kamers die ze tot haar beschikking had. Het was vlak na de oorlog en er was een tekort aan woonruimte. Daar heeft ze de eerste vijf jaar gewerkt.
 
In het jaar dat Dan Piatt naar Nederland kwam verhuisden ze naar Voorburg. Er kwam een pand met tien kamers vrij. Van die tien kamers waren drie kamers voor het kantoor. In de resterende kamers woonden meestal zo’n twaalf mensen, inclusief kinderen. In de veertien jaar dat zij gebruik mochten maken van dit pand, hebben er zesenzestig mensen met acht verschillende nationaliteiten gewoond. Omdat het pand werd afgebroken vertrokken ze in oktober 1968.
 
Vervolgens verhuisde het kantoor naar een veel kleiner pand in de Van Limburg Stirumstraat 4 te Utrecht. Het kantoor had daar twee kamers en suite. Gien Karssen werkte vanaf dat moment vanuit haar eigen nieuwe woning in Voorburg.
 
In 1971 kwam er de mogelijkheid om het kantoor te herbergen op het prachtige terrein ‘De Beukenhorst’ in Driebergen. De heer J. B. A. Kessler, zendeling in midden Amerika, was eigenaar van de panden op dit terrein en hij wilde ze gebruiken voor de huisvesting van verschillende christelijke organisaties. De Navigators kregen de zolderverdieping van het hoofdgebouw aangeboden, waar zes kamers tot hun beschikking kwamen. Vanaf 1971 is dit terrein het ‘thuis’ geweest van Navigators. Maar niet alleen op de zolder-verdieping. Er kwam behoefte aan meer ruimte en die kwam tot onze beschikking in het theehuis, waardoor we er vijf vertrekken bijkregen. Van 1993 tot en met 2021 was het Koetshuis voor ons en in 2021 verhuisden we opnieuw. We gingen terug waar we zijn begonnen, in het hoofdgebouw, maar deze keer niet op de zolder-etage, maar in het souterrain. Samen met andere organisaties werken we met grote tevredenheid in dit gebouw en delen we verschillende ruimtes.