Headline

< terug

De Bijbel lezen met anderen en in je persoonlijke stille tijd is ontzettend belangrijk voor iedereen die wil groeien in geloof en discipelschap. We leren God kennen door Zijn woord. Toch worstelen veel van ons ermee om dit consequent te doen. Daarom kan het handig zijn om verschillende methodes te proberen en zo te ontdekken wat bij jou/jullie past. 

Bij Naventure (het NSV trainingsjaar) wordt elke week gestart met 'tijd met God'. De groepen proberen iedere keer een andere vorm uit en een voorbeeld daarvan is de triloog. Naventure trainer Anna leerde deze methode tijdens een weekend in het klooster. De triloog is ideaal om bijvoorbeeld samen met een reisgenootschap, triade of mentor(ee) te doen. Met meer mensen (zoals een kring of dispuut) kan natuurlijk ook maar dan moet de groep opsplitsen in tweetallen.

De triloog: 

1.     Kies een gezamenlijk bijbelgedeelte, lees deze goed door en denk in stilte na over welke parel je in dit gedeelte ontdekt. (10 min)

2.     Deel je parel met de ander. Waarom springt dit er voor jou uit? Wat zegt dit jou of wat raakt je? (10 min)

3.     Ga nu in stilte nadenken en bidden over de parel die de ander met je heeft gedeeld.  (10 min)

4.     Bid voor elkaar. Deel met de ander waar je graag gebed voor zou willen en zegen elkaar. (10 min)


Ben je nog op zoek naar een leuke methode voor je persoonlijke stille tijd? Op de website van Navigators vind je korte blogs met tips over verschillende vormen van bijbellezen. Leer bijvoorbeeld luisterend bijbellezen of probeer eens een bijbelgedeelte te parafraseren