Headline

< terug

In augustus 2019 ben ik naar Amsterdam verhuisd om daar te gaan studeren aan de universiteit. Voordat ik verhuisde, heb ik twee tussenjaren genomen waarin ik veel heb gereisd. In deze periode, was ik niet onderdeel van een groep of gemeenschap waar ik mijn geloof mee kon delen. Toen ik in Amsterdam aankwam, was het voor mij een prioriteit om een ‘community’ te vinden! 

Niet alleen
In Amsterdam heb ik me aangesloten bij een kerk en ben ik lid geworden van Navigators International. Navigators is echt als familie voor me en ik voel me er enorm thuis. Het kan lastig zijn om je toe te wijden aan een christelijke gemeenschap. Dit jaar heb ik echt geprobeerd om dit wel te prioriteren en hierdoor is mijn geloof enorm gegroeid! 

Door tijd te investeren in mijn 'community', ben ik me gaan beseffen dat ik niet alleen ben in de worstelingen die ervaar in het volgen van Jezus. Wanneer ik zie dat anderen ook worstelen of hebben geworsteld met dezelfde dingen, is dit zo geruststellend! Hoe meer ik samen met anderen optrek ik het geloof, hoe meer verbinding er ontstaan en dit maakt het veel makkelijker om ervaringen te delen en kwetsbaar te zijn. Dit verdiept de onderlinge vriendschappen en zorgt ervoor dat we elkaar kunnen steunen, bemoedigen en samen meer naar Jezus toe kunnen groeien. 

Verdieping
Bij de NI Amsterdam groep, hebben we vorig jaar in januari een week van gebed gehouden en tegelijk gingen we vasten van sociale media. Dit was een enorme uitdaging voor mij en in mijn eentje was dit me nooit gelukt, maar doordat we het samen deden werd het een stuk makkelijker. We hielpen elkaar er doorheen. Tijdens het laatst semester hebben we met de NI Amsterdam groep een ‘Foundations’ studie gedaan waarin we samen hebben gekeken naar Gods beloftes. Ik heb hierdoor ontdekt dat samen de Bijbel lezen zoveel meer nieuwe inzichten oplevert dan wanneer ik dit in mijn eentje doe. 

Inspirerend!
Soms vergelijk ik mijn relatie met Jezus met wat ik bij anderen zie en voel ik me slecht als ik bijvoorbeeld minder tijd spendeer aan bijbellezen. Het is belangrijk om jezelf eraan te blijven herinneren dat iedereen een persoonlijke relatie met Jezus heeft en vergelijken totaal niet nodig is. Door tijd met andere christenen door te brengen die vol passie voor Jezus leven, ben ik enorm geïnspireerd om God meer te zoeken en mijn relatie met Jezus te verdiepen. Ik ben zo dankbaar voor mijn Navigators community!