Headline

< terug

Will* was naar Nederland geëmigreerd voor zijn studie. Hij was atheïst, maar door een relatie met een christen ging hij wekelijks naar de kerk. Hij begon te geloven dat er een God is, maar persoonlijk betekende dat weinig voor hem. Will kreeg recent veel tegenslag, zowel relationeel als financieel. Hij voelde zich enorm eenzaam en maakte zich veel zorgen.

Toen kwam de Passion Week, waarvoor hij door een bekende werd uitgenodigd. De onderwerpen spraken hem aan, dus besloot hij een keer te gaan. Daar raakte hij in een lang gesprek met de sprekers. Hij kwam terug, en terug en terug bij zowel de lunch- als avondtalks. Het ontroerde hem tot huilens toe hoeveel God van ons houdt, dat er onvoorwaardelijke liefde en vergeving te vinden is bij Hem. Na lange gesprekken met de sprekers besloot hij God om vergeving te vragen voor alles wat hij verkeerd had gedaan in zijn leven. Zo gaf hij zichzelf in dezelfde week nog over aan Jezus.

Na de Passion Week werd Will in contact gebracht met een christelijke student. Ze spreken nu wekelijks af. De student luistert naar alles wat hij heeft meegemaakt en doet Bijbelstudies met hem. Will leert steeds meer over Gods liefde en wat het betekent om Hem te volgen. De problemen in zijn leven zijn nog lang niet opgelost, maar met een nieuwe vriend en een God waarop hij kan vertrouwen begint hij langzaamaan weer hoop voor de toekomst te krijgen.

Dit is slechts 1 van de vele verhalen die dankzij een Passion Week is begonnen. Afgelopen jaar hebben er in 9 verschillende studentensteden een Passion Week plaats gevonden. Totaal kwamen hier meer dan 3000 bezoekers waarvan 1000 niet-christenen op af. Hiervan hebben 116 studenten net als Will aangegeven dat ze in gesprek zouden willen blijven over God en het geloof. Veel follow-up gesprekken lopen maanden later, tot op dit moment, nog steeds. Willen jullie meebidden voor alle studenten die soms voor het eerst in aanraking zijn gekomen met christenen in het afgelopen jaar?

Lijkt het je tof om dit ook in jouw studentenstad te organiseren? Stuur dan een mailtje naar info@passionweek.nl. Kijk voor meer info ook op www.passionweek.nl.


*Deze naam is gefingeerd wegens privacy redenen.