Headline

< terug
Groeien als discipel

Wietske leidt deze zomer een nieuw initiatief: ‘eerste hulp bij dronkenschap’. Navigatorstudenten uit Nijmegen gaan tijdens de introductieweek ’s nachts het uitgaansgebied in om te helpen door: een praatje te maken, een flesje water geven aan iemand die teveel heeft gedronken of gebed aan te bieden. Wietske vertelt over haar groeiproces én over dit mooie plan!
 
Meer van God 
Ik geloofde altijd al in God, maar niet heel persoonlijk. Toen ik vorig jaar stopte met mijn studie en veel tijd had, vroeg ik me (tussen veel feestjes en leuke dingen door) af: wil ik blijven leven met het idee van ‘lang leve de lol’? Ik besloot God meer bij mijn leven te willen betrekken. De vraag om het jaar erna kringleider te worden, gaf me nog een extra drive. Ik voelde me nog niet echt een voorbeeld maar dat wilde ik wel worden.
 
Doordat mijn relatie met God persoonlijker werd, kwam ik ook dichterbij mezelf. Dat was confronterend maar wel noodzakelijk voor groeien als discipel. Want als ik iets gezien heb van God, is het wel dat Hij het eigen verhaal van mensen gebruikt om hen tot zegen te laten zijn. Ik leerde dit jaar mijn ‘verhaal’ omarmen, onder andere door een bijzondere avond op mijn dispuutsvakantie. Ik voelde Gods aanwezigheid en wist: “God is goed en Hij wil ook bij mij zijn.”
 
Praktisch discipelschap 
Tijdens het kringleiders- en nestorenweekend kwam het idee om ‘s nachts studenten te helpen bij uitgaansplekken. Als voorzitter van de introductiecommissie kan ik dit oppakken tijdens de introductie. Ik voelde heel duidelijk dat dit Gods plan was en dat Hij me op mijn plek zette om iets voor Hem te betekenen! Daarom ben ik ermee aan de slag gegaan.
 
Ik heb al gezien dat ik het niet zelf hoef te doen. We moesten bijvoorbeeld de toerustingsavond afzeggen omdat er niemand kon komen. Maar op diezelfde avond besloot een groep kerken aan te willen sluiten bij het project! Mijn hoop voor de studenten is dat ze zich gezien en begrepen voelen in de hectiek van de introductieweek. Dat ze rust ervaren en zien: “Ik ga me hier wel op mijn plek voelen.”


Interview: Philinde van Selm