Headline

< terug

Dispuut Ferox van Navigators Studentenvereniging Leiden besluit dit jaar aan de slag te gaan met het thema: ‘Rust zoeken bij God’. Ze bedenken een heleboel mooie plannen, waaronder een eigen gebedsruimte! Nestor Ruth Lammers vertelt over het verlangen om een plek te creëren voor God.

Samen God zoeken
Ruth vertelt: “Ferox is een hecht vrouwendispuut. We lachen en huilen met elkaar, houden van een feestje en we moedigen elkaar aan in het geloof. Dit doen we op verschillende manieren. Recent stond er bijvoorbeeld een stukje in de NSV Nieuwsbrief over ‘7 minuten met God’. Nu hebben we een appgroep met een deel van ons dispuut die hier enthousiast over is. Als we de 7 minuten hebben gedaan sturen we elkaar een vinkje. We kunnen elkaar hier dan ook op aanspreken.”

Dit jaar richt het dispuut zich op tijd maken voor God en rust zoeken bij Hem. “In alle drukte en stress van het dagelijks leven is het lastig om rust te vinden. We gingen samen met de kringleiders nadenken over hoe we dit thema concreet vorm konden geven. Eén van de kringleiders had al een tijdje het verlangen om een ‘24-7 Prayer Room’ in te richten. Toen ze het voorstelde waren we erg enthousiast en besloten we er met z’n allen voor te gaan. Na een paar weken was de Prayer Room klaar.

De Prayer Room
“In de gebedsruimte zijn ‘stationnetjes’ met verschillende thema’s. We hebben bijvoorbeeld een kruis dat staat voor vergeving en een spiegel die staat voor identiteit. Verder hangen er allemaal kleden om de ruimte heen en ligt en een kleed op de vloer voor de koude voetjes.”

“Wat we merken is dat het gebruik van de ruimte nog wel moet groeien. Er worden al kringavonden gehouden en iedereen van het dispuut kan er vrij gebruik van maken als ze tijd willen doorbrengen met God. We merken dat het echt een plek is waar je tot God kan komen. Onze droom voor de toekomst is dat steeds meer mensen God zullen ontmoeten en Hem zullen ervaren in de gebedsruimte. Verder zou het mooi zijn als misschien ook andere leden of disputen er gebruik van gaan maken.”

Ruimte voor God
“Ik denk dat het goed zou zijn als meer disputen of verenigingen dit gaan doen. Dat er echt enthousiasme komt om plekken te creëren en die aan God toe te wijden. Hoe mooi zou het zijn als het gewoon normaal is dat er overal gebedsruimtes zijn! God is zo groot maar we maken lang niet altijd plek voor Hem. Ik las ooit in een boek over een arm gezin die een hele mooie stoel had in hun huis waar nooit iemand op zat. Ze zeiden dat die stoel de troon van God was en het voor hen betekende dat God zo altijd bij hen was. Dat vond ik echt heel bijzonder! We kunnen op die manier letterlijk God ruimte geven.”

Interview: Marlies Hoekman