Headline

< terug

Kirstin (seniorlid NSW) raakt zich er in haar studententijd van bewust dat haar kenniskring vooral bestaat uit christelijke studenten. Ze krijgt het verlangen om in het dagelijks leven meer in contact te komen met mensen die ze normaal niet zou tegenkomen en besluit ‘huismoeder’ te worden in woongroep WoonSaam. In haar nieuwe huis ontdekt ze hoe ze op haar woonplek, God in het praktische mag aanbidden. 

Beschikbaar 
"Vorig jaar was ik net verhuisd naar een huis met NSW’ers toen ik hoorde dat ze een nieuwe kernbewoner zochten bij WoonSaam. WoonSaam is een woongroep voor jonge mensen die wel op zichzelf willen wonen, maar daar nog niet klaar voor zijn. Alle bewoners hebben bepaalde leerdoelen waar ze aan werken en ze worden daarin gecoacht door Anna, zij en haar man Adé zijn de initiatiefnemers van dit project. 

Op het moment dat ik hoorde dat ze een nieuwe bewoner zochten, was ik er actief mee bezig dat ik meer beschikbaar wilde zijn voor God. Mijn enige twijfel voor deze keuze was dat ik net was verhuisd, maar in gesprek met Anna werd ik zo enthousiast dat ik dit geen goede reden meer vond. In WoonSaam ben ik een soort huismoeder. Dit houdt in dat ik praktische dingen in huis regel, zorg dat iedereen zijn taken doet en ik houd de sfeer in huis in de gaten, maar ik zie mezelf vooral als een betrokken huisgenoot."

Uit de bubbel
"In de periode voordat ik ging verhuizen was ik me er steeds meer van bewust dat mijn kenniskring vooral bestond uit (christelijke) studenten. Daar schrok ik wel een beetje van. Mijn verlangen was om in mijn dagelijkse leven meer in aanraking te komen met mensen die ik in mijn kring niet zo snel tegenkom. Veel mensen zijn niet onderdeel van zo’n fijne en warme groep als NSW. Dit kan soms bijna vanzelfsprekend voelen, maar dat is het niet. Jezus roept ons om oog te hebben voor mensen waar je in eerste instantie aan voorbij zou lopen."

Aanbidding 
"Wat ik heel mooi vind aan het leven in WoonSaam, is dat ik deze taak ook samen met God mag doen. Ik geloof dat het aanbidding is om alles wat je doet voor en met Hem doen. De dingen die Hij van je vraagt hoeven helemaal niet moeilijk te zijn, want God heeft je juist gemaakt om dingen te doen die bij je passen. Elke situatie in huis, of het nou iets gezelligs of een keer een conflict is, ga ik samen met Hem aan.

Wat ik anderen wil meegeven is dat je gewoon op de plek waar je bent God mag laten zien. Iets waar ik me steeds meer van bewust ben geworden, is dat het niet zoveel uitmaakt wat je doet en hoe groot of klein het is, maar dat je God in alles uitnodigt. Dat maakt het verschil! Ik geloof dat God echt door je heen wil werken als je het Hem vraagt. Dat is zo simpel als aan het begin van de dag tegen Hem zeggen: ‘Vader, vandaag is weer een nieuwe dag en ik wil de dingen die ik doe samen met U doen en U laten zien aan de mensen om mij heen’. Dan sta je daar al voor open en dan geloof ik dat God door de dag heen je daarin zal leiden."