Headline

< terug
Kickstart NSA: een beweging van gebed

Afgelopen zomer, zitten Larissa, Ruben en Rosanne (Navigators Studentenvereniging Amsterdam) een avond gezellig samen te eten. Tijdens dit etentje vertelt Ruben dat hij Handelingen aan het lezen is en het hem opvalt dat de eerste gemeente elke ochtend samenkwam om te bidden. Het drietal raakt enthousiast hierover en uit dit gesprek ontstaat een beweging van gebed bij NSA: Kickstart.

Larissa vertelt: “Die avond zeiden we tegen elkaar: ‘Hoe vet zou het zijn als we elke ochtend samenkomen om te bidden en wat zou God dan allemaal gaan doen?’ We besloten om 10 dagen (op iedere doordeweekse dag) te gaan bidden tussen 07:00 en 08:00 en nodigden daarbij ook anderen uit. Dit liep zo goed, dat we besloten om door te gaan! 

Elke ochtend komen we bij elkaar voor aanbidding, gebed en soms wat onderwijs. We zijn ondertussen al 3 of 4 keer van locatie gewisseld. Iedere keer als we van een locatie weg moesten, werd ons ‘toevallig’ de volgende dag een andere locatie aangeboden. Dat bemoedigt zo! Hoewel Kickstart zeker een kwestie van volharden is, word ik nu in het weekend ook al om 7:00 wakker. Het ritme van het studentenleven is helemaal omgedraaid, eerder lag je soms pas om 06:00 in bed en nu sta ik dan al op. 

Blokkades
De eerste twee weken ging God echt met ons persoonlijk aan de slag. We hebben bijvoorbeeld een keer elkaars voeten gewassen. Dat was zo mooi! Ik zat met tranen in mijn ogen de voeten van de ander te wassen omdat het zo bijzonder is dat Jezus dit ook heeft gedaan. We hebben in die periode ook aan God gevraagd welke blokkades er tussen Hem en ons persoonlijk instaan. God zei tegen mij: ‘Je kan best kritisch naar jezelf kijken en dan kijk je ook kritischer naar anderen. Soms acht je jezelf hoger dan de ander en soms lager, maar beide klopt niet want Ik ben degene die dit bepaalt. Ik ga je leren om meer van jezelf te houden.’ Doordat God ons leert om meer van onszelf te houden, helpt Hij ons ook om meer van anderen te houden. Na die eerste twee weken, kwam er steeds meer enthousiasme om mee bewegen in wat God aan het doen is.

We hebben elkaar nodig
We leiden Kickstart nu met z’n vieren (Jelmer is later ook aangehaakt) en we zijn allemaal zo verschillend. Het is heel bijzonder hoe God ons heeft samengebracht en ons samen wil gebruiken. Ik ontdek steeds meer dat we als mensen elkaar echt nodig hebben. In Bijbel staat ook dat de mens niet gemaakt is om alleen te zijn en dat we als christenen één Lichaam zijn. Juist in deze tijd is dat moeilijk. De fundamenten van de kerk zijn aan het schudden omdat we maar weinig kunnen samenkomen. Wat houdt kerk zijn dan eigenlijk in? Wat voor mij de kern is, is dat we samen God blijven zoeken en elkaar hierin aanvuren. We verlangen dat wat God in onze levens aan het doen is, verder uitwerking zal hebben op de mensen om ons heen.

Er gebeurt echt iets bijzonders wanneer je met meerdere mensen samen God zoekt! Als ik in mijn eentje bid is het mooi, maar als we samen bidden ervaar ik meer dat er dingen in beweging komen. Daarnaast is ‘accountability’ ook belangrijk. Dat je je worstelingen met elkaar kan delen, het samen bij God kan brengen en Zijn waarheid over elkaar uitspreekt.

Ga kloppen!
Ik geloof echt dat wanneer je samen met anderen consistent God een deel van je tijd geeft, dat Hij jou wil gebruiken en Hij gaat bewegen. Het is zo’n leuk avontuur om met God op weg te zijn en nieuwe dingen te leren. Het volle leven waar Hij ons toe geroepen heeft, is zoveel rijker dan we zelf durven te dromen. Ga maar zoeken en ga maar kloppen en dan zal je vinden en zal er worden opgedaan. Het gaat je echt verbazen! Juist in deze tijd mogen we als kerk en als Navigators gaan opstaan om een verschil te maken in de wereld.”

 

Visie Kickstart: “Kickstart is een plek waar we aangevuurd en geleid door Gods geest, (aan)biddend zoeken naar doorbraak van Zijn koninkrijk in ons leven en de levens van mensen om ons heen!”