Headline

< terug

Vrijdag – De droom van de Vader
Langzaam maar zeker zie ik de Ichthuszaal op de Betteld voldruppelen met 1100 studenten vanuit het hele land. Een enthousiast dienteam, de band die aan het soundchecken is en vrienden die niet van elkaar wisten dat ze kwamen begroeten elkaar uitbundig. Al deze dingen bevestigen dat het weer zover is, Focus is begonnen! Dit jaar is het thema Let’s G(r)o(w) en het Bijbelgedeelte uit Lukas 8 staat centraal. Ik ben benieuwd op wat voor manier ikzelf maar ook de mensen om me heen mogen gaan groeien.
 
Na het traditionele filmpje waarbij alle steden voorbij komen opent de focusband met ‘This Is Amazing Grace’. Een mooie tijd van aanbidding volgt en vervolgens wordt Joost van Heusden, de spreker voor deze avond, aangekondigd. Ik vind het mooi dat hij met zowel persoonlijke verhalen als Bijbelverhalen laat zien hoe groot en vol goedheid Gods liefde is! Gods goedheid wordt zichtbaar in Jezus want Hij kent het ritme van de hartslag van de Vader.  

Zaterdag – Overgave & priesterschap
De volgende ochtend zit iedereen weer om half negen aan het ontbijt. Met 400 studenten ontbijten, het blijft een leuk en chaotisch gezicht om te zien. De tweede dienst van dit weekend begint weer met worship en Joost mag wederom zijn verhaal delen. Deze keer spreekt hij over overgave en dat dit leidt tot intimiteit, vrijheid & bestemming. Zijn centrale vraag hierbij is: Wil jij leven in dienst van de Koning? Voor mij is dit een aanmoediging om elke dag weer te kiezen om Gods plannen voor mijn leven te volgen, wat deze ook zullen zijn.

Na de lunch volgen veel mensen een toffe en inspirerende seminar. Zelf zoek ik even de rust op in de buitenlucht door een wandeling te maken door het Achterhoekse platteland. Ik merk dat ik door de grote groep mensen afgeleid kan raken van God, het is fijn om in de stilte de focus weer op Hem te zetten. Gelukkig kan ik daarna weer opwarmen met een goedgevuld bord boerenkool stamppot en fijn gezelschap van een paar verenigingsgenoten.

De zaterdagavonddienst staat in het teken van priesterschap. Esther Westerkamp inspireert ons om priesters van God te zijn, om een levensstijl van aanbidding te hebben en anderen bij God te brengen. Dit bevestigt mijn verlangen om vrienden door persoonlijke relaties bij God te brengen. Ze moedigt ons aan om God te blijven ontdekken en gehoorzamen en te vieren wat Hij heeft gedaan. Na haar toespraak is er de mogelijkheid om je te laten zalven net zoals dit bij priesters in het oude testament gedaan werd. Tijdens de aanbidding staat er een lange rij voor de zalving en ministry en er wordt veel gebeden voor elkaar. Ontzettend mooi om te zien dat God aan het werk is in de zaal!   

Zondag – Een leven lang Jezus volgen
De volgende ochtend is het natuurlijk weer veel te vroeg maar we springen weer vrolijk ons warme bedje uit voor de laatste dag van Focus. Deze ochtend is het de beurt aan Wouter Verbree. Hij vertelt dat het niet vanzelfsprekend is dat je altijd God blijft volgen. Daarom heeft hij 6 praktische sleutels om Jezus in je dagelijks leven te blijven betrekken. Ik word door hem bemoedigd om mijn leven een onderdeel van Gods verhaal met deze wereld te laten worden.

Na mijn gebruikelijke Focus lunch van crackers met hagelslag is het alweer tijd voor de laatste bijeenkomst. Het is tof om getuigenissen te horen over hoe God tijdens het weekend allemaal studenten op een verschillende manier heeft geraakt! Vervolgens gaan we gearmd staan per stad. Ik vind het mooi om de verlangens van mijn verenigingsgenoten te horen over meer voor elkaar bidden, dat God centraal zal staan en dat we naar onze studiegenoten een licht mogen zijn. De focusband speelt ‘Oh Happy Day’ en voor de laatste keer dit weekend maken we er een mooi feestje voor Jezus van. Dan is het tijd om in de auto of pendelbus te stappen. Iedereen vertrekt weer naar zijn/haar eigen stad om daar uit te delen van wat ze hebben ontvangen in een prachtig weekend waarin God heeft gesproken en aanwezig was. Zelf ben ik gegroeid in vertrouwen op God. Dat Hij me zal helpen om uit te reiken naar anderen om me heen. Ik heb het vertrouwen gekregen dat ik dit niet allemaal zelf te doen maar dat ik vanuit Zijn liefde, liefde naar anderen mag uitdelen.