Headline

< terug
Door Amy van Asselt

Vorig jaar zat ik plotsklaps thuis met een zware hersenschudding. Fietsenrekken blijken gevaarlijke dingen te zijn en je hoofd er tegenaan stoten is niet heel handig. Zo kwam het dat ik een half jaar thuis zat en moest herstellen. In die periode heeft gebed een belangrijke rol gespeeld.
 
Prikkels
De eerste weken was elke prikkel er een teveel. Mijn hoofd kon niks aan. Zelfs mijn gebruikelijke wandelrondje in de omgekeerde richting lopen, maakte me al misselijk. Het enige wat nog overbleef, was op de bank liggen en af en toe proberen om een sudoku te maken. Als je niks kan en zoveel tijd hebt, dan zoek je op een gegeven moment wel een gesprekspartner. Ik vond die in God. 
 
Ik ontdekte dat ik met God over alles kon kletsen. Dat ik niet alleen netjes hoefde te bidden met een begin en einde, maar dat ik ook door de dag heen gewoon tegen God kon praten. Dit maakte die periode heel wat draaglijker en ik voelde me minder alleen. Ik leerde God veel beter kennen en hij gaf me veel steun en vreugde!
 
Lijntje met God
Momenteel leert God mij om me steeds meer thuis te voelen bij hem. Hij nodigt ons uit om bij hem thuis te komen, onze jas aan de kapstok te hangen en alles van onszelf te laten zien. Dat geeft zoveel vrijheid. Ik kan dit tegelijkertijd ook lastig vinden. Dan ben ik zoekende in hoe ik verbonden blijf met God en moet ik mezelf er weer aan herinneren dat hij echt van mij houdt. Dat maakt dat ik keer op keer hem weer zoek, mijn angsten en twijfels onder woorden probeer te brengen en soms ook alleen maar even stil ben. Ik vraag vaak aan God wat hij wil dat ik doe, bijvoorbeeld als ik een moeilijk appje krijg of ik niet weet wat ik moet zeggen. Door dat lijntje met God, krijgt hij ook meer ruimte om iets over mijn leven te zeggen.
 
Zoek jij naar hoe je gebed een rol kan geven in je leven? Probeer gewoon eens aan God te vertellen wat je aan het doen bent, wat er goed gaat, wat minder goed gaat of waar je je zorgen over maakt. Vraag hem wat je nodig hebt. Hij wil naar jou luisteren!