Samen Jong

Boekomslag Samen JongGa jij de uitdaging aan om jonge leiders verantwoordelijkheid te geven? Om samen met hen te bouwen aan een cultuur waarin mensen Jezus’ boodschap serieus nemen en daarmee verschil maken in het dagelijks leven? LEF bouwt met je mee!
 

Kracht van de kerk

Vanuit ons hart voor jonge mensen en ons geloof in de kracht van de kerk, begeleidt Navigators LEF leiders uit allerlei kerken en initiatieven. Relevant kerk-zijn met de volgende generaties vraagt om een verandering van cultuur en daar is een langetermijnproces voor nodig.
 

Relationeel onderweg

Duurzame verandering is relationeel. Het begint bij jullie als leiders en kost tijd. Onze ervaring is dat langere tijd met elkaar onderweg gaan vernieuwing geeft voor jezelf als leider, voor jullie als team en de mensen om jullie heen!

Ben je enthousiast over de ideeën uit het boek Samen Jong en verlang je ernaar dat alle generaties - van jong tot oud - elkaar versterken in een leven met God? Dan is dit ons aanbod voor jou.

 

Samen Jong-traject

Omdat cultuurverandering tijd kost, bieden we voor leiders, kerken en nieuwe initiatieven het Samen Jong-traject. Hoe dit traject eruit ziet is afhankelijk van jullie startsituatie. We lopen met je op in het verdiepen en verankeren van kernwaarden in je gemeente. We zijn goed in het begeleiden van processen en kijken graag mee vanuit de ervaring en expertise die we als team hebben opgebouwd.

Lees meer over het Samen Jong-traject


 

Voorkant e-book Jong leiders uitnodigen en uitdagenE-book: Jonge leiders uitnodigen en uitdagen

Deze inspiratiegids geeft 6 tips, 6 handreikingen om jonge leiders te vinden, te vragen, maar ook om ze beter toe te rusten. Het is een gratis download voor iedereen die daar vanuit leiderschap mee bezig is. Ons verlangen is dat deze gids tot zegen zal zijn, voor jou en je werk in de kerk. Met als ultieme doel dat steeds meer mensen in Nederland leren leven met Jezus.

Lees en download het e-book hier gratis

 

Andere tools en blogs

In dit overzicht vind je onze blogs naar aanleiding van Samen jong en een aantal bronnen van LEF die ook in het boek terugkomen.

Blog Samen Jong 1: Prioriteit geven aan jonge generaties
Blog Samen Jong 2: Jezus' boodschap serieus nemen
Blog Samen Jong 3: Hart voor jongeren hebben
Blog Samen Jong 4: Verantwoordelijkheid geven
Blog Samen Jong 5: Een warme gemeenschap vormen
Blog Samen Jong 6: Beste buren zijn

Deze twee blogs schreven we als reflectie op het onderzoek van Harmen van Wijnen, dat in het boek genoemd wordt: Het artikel van Geert van 't Veer uit Ideaz, over groepsgroottes en discipelschap. Tot slot kwam in het hoofdstuk over diverse groepsgroottes het idee van triades voorbij. Lees daarvoor ons gratis e-book: Zo start je een triade.


Kijk voor meer informatie over het Samen Jong-project op samenjong.nu