Bouw aan een cultuur van discipelschap in alle lagen van de gemeente


De kerk is in beweging, met en zonder coronacrisis. Dat vraagt om reflectie en geeft kansen voor vernieuwing. LEF verlangt ernaar dat kerk-zijn, in welke vorm dan ook, bijdraagt aan aan groei in discipelschap. Met voor ogen wat Jezus ons leert in Matteüs: discipelen maken, die op hun beurt weer discipelen maken. 

Dit begint bij de leiders. Juist nu komen veel vragen op je af. 
  • Hoe bouw je proactief aan een cultuur van discipelschap in je gemeente? 
  • Hoe ga je als leidersteam voorop en train je andere leiders als discipel te leven en dit door te geven? 
  • Welke vormen passen hier het beste bij? 
Waar nieuwe vormen ontstaan, zijn er leiders nodig die sterk staan in discipelschap. Hoe investeer jij in deze leiders en versterk je de cultuur van discipelschap in alle lagen van de gemeente?

Bij LEF hebben we de afgelopen jaren geïnvesteerd  in leiders van allerlei verschillende kerken. Vaak jeugdleiders, maar ook regelmatig oudsten, voorgangers, missionaire pioniers, kringleiders, kinder- en studentenwerkers.
 

Vernieuwing

We zien dat onze principes en het proces dat we aanbieden vernieuwing aanjagen. Vernieuwing in structuur en ook dieper, op het niveau van cultuur. Deze principes overstijgen de specifieke doelgroepen binnen een kerk en zijn breed van toepassing. De vraagstukken die bijvoorbeeld door de coronacrisis op ons afkomen geven dezelfde uitdagingen voor de breedte van de kerk; van jeugdleiders tot oudstenteams en kerkraden. 

Daarom:
  • Heb je een concrete uitdaging voor ons?
  • Wil je als raad meer weten over wat LEF voor jouw gemeente kan betekenen?
  • Zoek je naar een nieuwe cultuur in je team van leiders?
We delen onze ervaring graag met jou en je team. We zijn al met verschillende kerken in gesprek over hoe we hen in een proces op maat kunnen ondersteunen in hun zoektocht. 
 

Interesse?

Laat het ons weten, dan nemen we binnen drie werkdagen contact met je op. Kun je niet zo lang wachten? Bel dan rechtstreeks met Hans Sikkema (06-11813487)

[{"has_placeholder":"","default_value":"","validation":"","unique":"","mandatory":"true","source_type":""}]
{"label":"Naam","error_unique":"Deze waarde is al bezet.","error_mandatory":"Dit veld is verplicht.","error_validation":""}
[]
[{"default_value":"","validation":"","unique":"","mandatory":"","source_type":"","has_placeholder":""}]
{"error_mandatory":"Dit veld is verplicht.","label":"Gemeente","error_unique":"Deze waarde is al bezet.","error_validation":""}
[]
[{"unique":"","mandatory":"true","validation":"email","default_value":"","has_placeholder":"","source_type":""}]
{"label":"E-mailadres","error_mandatory":"Dit veld is verplicht.","error_unique":"Deze waarde is al bezet.","error_validation":"Dit is geen geldig e-mailadres."}
[]
[{"mandatory":"","unique":"","validation":"phone","default_value":"","has_placeholder":"","source_type":""}]
{"label":"Telefoonnummer","error_mandatory":"Dit veld is verplicht.","error_unique":"Deze waarde is al bezet.","error_validation":"Dit is geen geldig telefoonnummer."}
[]
[{"mandatory":"","default_value":"Vul hier eventueel vast je vraag in.","has_placeholder":"","source_type":""}]
{"label":"Vraag","error_mandatory":"Dit veld is verplicht."}
[]
[[]]
{"label":"Neem contact met mij op"}
[]

(We gebruiken je gegevens alleen om contact met je op te nemen n.a.v. dit specifieke bericht. We delen je gegevens nooit met anderen.)
 

Opwekking

Al wat eerste inspiratie zien? Tijdens de digitale Opwekkingsconferentie hielden we een seminar over leiden vanuit relatie. Hoe ben je kerk in deze tijd, nu zoveel structuren wegvallen?In deze download vind je een korte samenvatting van ons seminar, met visual en vragen om met je leidersteam door te spreken.