Bouwen aan een cultuur van discipelschap in alle lagen van de gemeente

De kerk is in beweging in een samenleving die constant in beweging is. We zien een groeiende kloof tussen jonge mensen en de kerk, terwijl veel van hen een oprecht verlangen hebben om met en voor God te leven en dit samen met anderen vorm te geven. Doordat bestaande kerken steeds minder kunnen leunen op samenkomsten en structuren, groeit het besef dat geloofsoverdracht in relaties moet worden doorgegeven.
 

Cultuur van discipelschap

Dit vraagt om reflectie en geeft kansen voor vernieuwing. Navigators LEF verlangt ernaar dat kerk-zijn, in welke vorm dan ook, bijdraagt aan groei in discipelschap. Dat mensen levenslang groeien als discipel van Jezus, dit handen en voeten geven in hun eigen omgeving en ook op hun beurt weer discipelen maken. 

We merken bij steeds meer leiders van kerken dit verlangen om een relationele cultuur van discipelschap vorm te geven, maar zien ook verlegenheid hoe ze dit aan kunnen pakken. Vanuit verlangen, frustratie en de noodzaak om nieuwe vormen te vinden ontstaan allerlei nieuwe communities, die echter vaak weinig support ontvangen en daardoor soms in de pioniersfase blijven hangen.

Waar nieuwe vormen ontstaan, zijn er leiders nodig die sterk staan in discipelschap. Hoe investeer jij in deze leiders en versterk je de cultuur van discipelschap in alle lagen van de gemeente?
 

Duurzame verandering

Vanuit ons hart voor jonge mensen en ons geloof in de kracht van de kerk, begeleidt LEF leiders uit allerlei kerken en initiatieven. Relevant kerk-zijn met de volgende generaties vraagt om een verandering van cultuur en daar is een langetermijnproces voor nodig.
  • Hoe bouw je proactief aan een cultuur van discipelschap in je gemeente of community? 
  • Hoe ga je als voorop en train je andere leiders als discipel te leven en dit door te geven? 
  • Welke vormen passen hier het beste bij? 
Verandering is duurzaam als het relationeel is en begint bij de leiders. Het kost tijd. Onze ervaring is dat langere tijd met elkaar onderweg gaan vernieuwing geeft voor jezelf als leider, voor het hele team en de mensen daar omheen!
 

Wat biedt LEF?

Juist omdat cultuurverandering tijd kost, biedt LEF maatwerktrajecten voor leiders, kerken en nieuwe initiatieven. Hoe dit traject eruit ziet is afhankelijk van jullie startsituatie. We lopen met je op in het werken aan je doelen en het bouwen van visie. We zijn goed in het begeleiden van processen en kijken graag mee vanuit de ervaring en expertise die wij als team hebben opgebouwd!

Interesse? Neem vrijblijvend contact op met Geert van ’t Veer voor meer informatie of een kennismakingsgesprek.

Wil je vast een voorproefje van wat LEF te bieden heeft, download dan dit e-book met 6 tips voor het uitnodigen en uitdagen van jonge leiders.