< terug

Geen spellen meer om te spelen? LEF helpt!

Eindelijk zomer! Heb jij er ook zo naar uitgezien om op adem te komen, met ruim de tijd voor relaties met vrienden, geliefden en kinderen? Tijd om niks te doen (zucht), te zwemmen in een meer met wier (bah) of in de vlammen van een kampvuur te staren (mooooi).

Of juist om nieuwe inspiratie op te doen en samen met de heilige Geest nieuwe plannen te maken voor het nieuwe seizoen. Deze zomer inspireren wij jou met onze tips voor boeken, albums, spellen en top-uitjes. Enjoy!

Deze week tipt team LEF: Spellen!
 

# 1 HALF A MINUTE

“Ken je ‘30 seconds’, waarin je in 30 seconden zoveel mogelijk woorden moet omschrijven en raden zonder de woorden zelf te gebruiken? Hilariteit gegarandeerd! Met de app “half a minute” kun je dit spel ook spelen via je mobiel. Lekker makkelijk voor op de camping of in de avondschemer in je achtertuin. Je geeft de telefoon gewoon door per keer. Must do!”
Tip van onze leergierige sprankelspetter Suzanne
 

#2 KUBB

“Het is buiten en je moet gooien met houten blokken. Wat wil je nog meer! je hoeft niet de hele tijd op te letten, maar zekersss leuk met gezelschap. Een must-bring voor een dag in het park!”
Tip van onze netwerkende enthousiasmeur Roy

 
#3 TWISTER

Onze beste Geert is op vakantie als we deze blogs schrijven. Maar wij denken dat Twister echt zijn lievelingsspel moet zijn. Met zijn atletische bouw en soepele spieren lijkt ons dit een fan-tas-tisch spel voor zijn bijna 2 meter lange gedaante. Hilariteit ten voeten uit. Handen in de lucht voor onze Geert. Ennnu...geen ellebogenwerk alsjeblieft!
Tip voor onze chef de mission Geert
 

#4 WATERGEVECHT

“Een spel met regels en dat ook nog eens heeeeeul lang duurt is niet echt wat voor mij. Maar plezier gegarandeerd als ik ga hardlopen en ineens spontaan door de sproeiers op de akkers kan rennen (sorry boer) of midden in de binnenstad kan spetteren in de fontein (whoop whoop). En daarna natuurlijk met een ijsje op de stoep.”
Tip van onze wervelende oppertrainer Tirza
 

#5 SKIPBO

“Dat is het enige spel waarbij ik van mijn broer kan winnen.”
Tip van onze goedlachse coachi-trainer Hanneke
 

#6 GEOCACHING

“Schatzoeken in de natuur of in de kleine steegjes van een dorp of stad, het geeft opeens een heel ander doel aan je wandeling! Online vind je gps-coördinaten die je leiden naar een verstopt doosje of kokertje. Schrijf je naam in het boekje als bewijs dat je hem gevonden hebt en ga weer op zoek naar de volgende schat! Wat ik hieraan leuk vind, is dat je vaak op onverwachte mooie plekken komt! Iemand vond het de moeite waard, verstopt een doosje en voilà: Jij bent er nu ook geweest.”
Tip van onze denker des LEFlands Matthijs
 

#7 AGRICOLA

“Ik hou van ingewikkelde bordspellen met allemaal kaartjes en fiches en leuke houten poppetjes waar je lekker mee mag bouwen. Agricola is een mooi bordspel waarbij je aan een boerderij bouwt. Bouw je huis, zaai groente, verkoop je varkens, maar vergeet niet dat je ook regelmatig je gezin te eten moet geven! Het leuke aan dit spel vind ik dat de basisprincipes makkelijk zijn, maar de strategie diepgaat. Je hebt het snel geleerd, maar je kunt er alsnog heel veel mee. Ook te spelen met 1 persoon!”
Tip van onze denker des LEFlands Matthijs
 

#8 PARCOURS IN DE SPEELTUIN

“Met mijn jongens heb ik optimaal plezier als we een parcours maken in een speeltuin. Erop, eronder, ertussendoor... en dan ook nog wie als eerste aankomt natuurlijk. Best of three!”
Tip van onze madame aandachtsexpert (*met frans accent*) Tineke
 

#9 TICKET TO RIDE

“Gewoon leuk. Het is snel, makkelijk, gezellig. Ik win. De trein die wel op tijd rijdt ;). “
Tip van onze theologische jonge hond Hans
 

#10 CARCASSONNE

“Sowieso een aanrader. Dit spel is elke keer weer anders. Je bouwt dorpen, steden en toch is het elke keer weer anders. Je moet overzicht bewaren EN op de kleine details letten. Een spanningsveld. Het lijkt het leven wel ;). “
Tip van onze leefgierige jeugdwerxpert Marina
 
Dit zijn onze tips; welk spel tip jij?
We wensen je een zinderende zomer!