< terug

Vanavond moet het gebeuren. De wijsheid van een leraar, het enthousiasme van een evangelist en het charisma van een leider gaan samenkomen in dit ene praatje! Ik ben 17 en het is mijn allereerste praatje. De Alpha Youth is in volle gang en de eerste straaltjes zweet lopen langs m’n lijf. Met klamme handjes verzamel ik mijn aantekeningen en stort ik me in mijn verhaal.

Mijn jeugdleider had al ruim een jaar persoonlijk in mij en twee vrienden geïnvesteerd. Elke week kwamen we bij hem thuis om te praten over vragen en ontdekkingen in onze reis met Jezus. In die setting vroeg hij mij om in het team van Alpha Youth te stappen. Die uitdaging wilde ik wel aangaan, zonder te weten dat ik een paar weken later in m’n eentje voor de groep zou staan. Uitdagingen genoeg dus, maar wel met een jeugdleider in de buurt die persoonlijk in mij investeerde en waar ik doordeweeks op de bank kon ploffen om te praten over het leven als volgeling van Jezus.

Support

Hij daagde mij uit om groter te dromen, om te bidden dat jongeren tot geloof zouden komen, om een eerste leiderschapsrol op me te nemen. Maar hij gaf ook de support die nodig was om die stappen te zetten: training, bemoediging, ruimte om fouten te maken.

Maar wat misschien nog wel het belangrijkste was, hij gaf toegang tot zijn eigen leven en leiderschap. Hoe leeft hij dagelijks met Jezus? Hoe gaat hij om met fouten? Welke lessen in leiderschap leert hij deze weken? Allemaal vragen waar ik iets van kon zien en leren omdat hij mij uitnodigde om dat van dichtbij mee te maken. Life-on-life investeren in een jonge leider.

Nu ik heel wat jaren later hierop terugkijk, zie ik hoe krachtig die combinatie van uitdaging en support was. Beiden zijn nodig!
  • Support zonder uitdaging: Wanneer je een jonge leider veel support geeft zonder uitdaging, kan het al snel een comfortabele positie worden waarin je vooral het bestaande jeugdwerk goed laat draaien. Maar neem je hem dan mee in de grotere visie die jullie samen willen najagen? Help je een jonge leider om groter te dromen, risico’s te nemen en nieuwe stappen te zetten?
  • Uitdaging zonder support: Wanneer je een jonge leider veel uitdaging geeft zonder de juiste support te geven is dat ongezond. Bij het sporten, studeren en je eerste werkervaring wordt je vaak uitgedaagd om voor het hoogst haalbare te gaan. Maar niet zonder de juiste training en ondersteuning. Waarom zou dat in het jeugdwerk anders zijn?
Jeugdleiders, en zeker jonge leiders, hebben beiden nodig. Zo vaak zie ik jonge leiders die veel talenten hebben gekregen. Je ziet hun verlangen om door God ingezet te worden. Maar het wordt zo makkelijk geroofd. Drukte, afleiding, kansen voor studie of carrière. Dat vraagt om moedige leiders die jonge leiders uitdagen waar dat nodig is. Uitdagen om trouw te blijven aan de roeping die zie ervaren. Uitdagen om te leven voor een grotere visie. Het vraagt leiderschap om nieuwe leiders op te leiden.
 
Uitdagen is één ding, maar het vraagt ook om goede support. Training, genade, bemoediging en toegang tot je eigen leven. Daarom twee vragen om steeds verder te bouwen aan een leiderschapscultuur waar groei centraal staat:
  1. Hoe zichtbaar is mijn leiderschap? Welke jonge leider kan in mijn leven meekijken?
  2. Wie kan ik uitdagen om nieuwe (spannende) stappen te zetten? Om groter te dromen? 
Deze blog is geschreven door Geert van ’t Veer. Geert is getrouwd met Tessa, teamleider van LEF, en bezig met een studie theologie. Daarnaast is hij actief in het Westland Netwerk; een netwerk van verschillende groepen jongeren die samen ontdekken wie Jezus is en anderen helpen in dit proces.