´╗┐
< terug

Deze zomer delen we de 7 teamprincipes van LEF met je. Ze zeggen iets over de cultuur die wij als team willen bouwen. Want daar zijn we vooral in geïnteresseerd: het bouwen van een cultuur. En omdat we het belangrijk vinden om te doen wat we anderen vertellen (onderdeel van onze teamcultuur!) hebben we 7 teamprincipes die iets zeggen over de cultuur waarin we als LEF team willen zijn.

Ons advies: denk als team na over je eigen principes. Ter inspiratie een inkijkje in die van ons. Elk principe heeft een beschrijving, een paar kernteksten en kenmerken die we bij onszelf terug willen zien. In deze blog teamprincipe #7: HEB LIEF.

Principe #7: HEB LIEF

In ons werk is een fundament van liefde essentieel. We willen als team een cultuur voorleven waarin we geloven in de beste intenties van de ander en doen wat nodig is om elkaar mooier te maken. Dit betekent dat we liefde centraal zetten in wat en hoe we tegen elkaar spreken, in wat we doen en wat we van elkaar vragen. We hebben oog voor elkaar en wat de ander nodig heeft. 
 

Bijbelteksten die ons helpen:

“Ik geef jullie een nieuw gebod: heb elkaar lief. Zoals ik jullie heb liefgehad, zo moeten jullie elkaar liefhebben. Aan jullie liefde voor elkaar zal iedereen zien dat jullie mijn leerlingen zijn.”
[Johannes 13:34-35]
“... had ik de liefde niet, ik zou niets zijn.” [1 Korintiërs 13:2]
“Niemand heeft God ooit gezien. Maar als we elkaar liefhebben, blijft God in ons en is zijn liefde in ons ten volle werkelijkheid geworden.” [1 Johannes 4:12]
 

Zo herken je ons team

Per teamprincipe hebben we een aantal kenmerken bedacht die we voor ogen houden. Zo kunnen wij eenvoudig evalueren hoe dit er voor ieder persoonlijk uitziet. Zo blijven we in gesprek en zetten we stappen om met elkaar te groeien.
 
Liefde Ik ervaar liefde voor de mensen in mijn huddle / in mijn training.  
Geloof Ik geloof in de beste intenties van mijn collega’s.  
Ruimte Ik geef ruimte voor het verhaal van de ander in het nu (geduld, verdraagzaamheid)  
Benoemen Ik benoem bewust de dingen van God die ik in de ander zie.  
Dienen Ik ben bereid de extra mijl te gaan (zelfopoffering; meerwaarde leveren; dienen) voor de ander uit liefde.  
Eerlijk zijn Uit liefde kies ik ervoor om eerlijk te zijn en te corrigeren waar dat nodig is.  

Doorgeven
Ik geef liefde die ik zelf heb ontvangen, bewust door op een passende manier.  

Reflectie

  • Bekijk de bovenstaande kenmerken eens voor jezelf. Of kijk natuurlijk naar de principes die je met je eigen team hebt bedacht. Geef een score: 1: groei nodig (rood) – 2: verbetering mogelijk (oranje) – 3: gaat goed (groen).
  • Bij een 3: denk terug aan een situatie waarin je succes hebt ervaren hierin. Misschien kun je iemand bedanken voor zijn/haar bijdrage in jouw leven of kun je hierin bewuster een voorbeeld zijn voor anderen.  
  • Bij een 2 of 1: Wat maakt dat dit in jouw leven groei of verbetering nodig heeft? Wat zou je eerste stap kunnen zijn? Wie zou je daarbij kunnen helpen?
We adviseren je met maar 1 kenmerk tegelijk aan de slag te gaan. En om het dan heel specifiek te maken. Want: je kunt niet op teveel gebieden tegelijk veranderen. (Lees ter inspiratie eens de blog over ritmes.)

Als Team LEF bekijken we 1 keer per 6 weken 1 van de 7 teamprincipes. Iedereen formuleert 1 concreet aandachtspunt. Op die manier weten we van elkaars groeipunt en kunnen we elkaar scherp houden. Door dit te integreren in onze teamtijd wordt het een normaal onderdeel van onze samenwerking. Zo bouwen we blijvend aan een sterke teamcultuur.