< terug

Als jeugdleider ben je eigenlijk net een ondernemer. Je hebt je vaste klantengroep, geen baas die op je vingers meekijkt. Je kunt elk creatief idee uitwerken. Je bent vol passie over je doelgroep en product en je ziet oneindig veel mogelijkheden. En zowel ondernemers als jeugdleiders zijn zelfstandig en soms solistisch.

Naast mijn werk bij LEF train en coach ik ook ondernemers en zzp’ers. Kort geleden bedacht ik me dat wat ik mijn ondernemers leer, ook van toepassing is op jeugdleiders. Want hoe ga je jezelf begrenzen? Hoe zorg je dat krachtig en vol inspiratie blijft als jeugdleider? Dit zijn drie tips die ik aan ondernemers geef, maar ook voor jeugdleiders interessant zijn.

1. Leer stoppen

Een van de grootste uitdagingen voor ondernemers is jezelf te begrenzen. Het werk is nooit klaar en is ontzettend leuk om te doen. Zowel de ondernemer als de jeugdleider is ooit gestart vanuit zijn of haar hart en passie. Ze doen wat ze doen met volle overtuiging. Dan is het essentieel te leren stoppen, om scherp en gepassioneerd te blijven.

Ik schrijf bewust ‘leren’, want dit komt niet vanzelf. Twee stappen om te leren stoppen:
  • Accepteer dat je werk nooit af is.
    Er is altijd meer te doen en je moet dan ook allereerst je streven om het werk af te krijgen loslaten. Dat moment waarop het ‘af’ is komt namelijk nooit. Het is dus volkomen loos om dat als doel voor jezelf te stellen.
  • Kies nieuwe parameters om te bepalen wanneer je dan wel stopt.
    Dit kan op tijdsduur zijn; ‘na een uur stop ik, hoe ver ik ook ben’. Of je kiest telkens opnieuw wat de essentie is. Stel jezelf dan de vraag: ‘Wat is het minimum en wat is mooi meegenomen?’ Bijvoorbeeld: Het minimum is dat ik zelf de Bijbeltekst heb doorgelezen en doorgrond wat God tot mij zegt en heb gekozen welke vragen ik centraal wil stellen. Mooi meegenomen is dat ik ook een creatieve verwerkingsvorm heb. 

2. Waardeer de herhaling

Ik ben fan van zowel de ondernemer als de jeugdleider. Dat is om hun oneindige creativiteit en stroom aan ideeën. Toen ik vorig jaar samen met een vriendin een half jaar een jeugdgroep overnam hadden ook wij ideeën genoeg om wel vier jaar met ze op te kunnen trekken.

Voor beide groepen geldt: zoek naar balans tussen herhaling en originaliteit. Wanneer een ondernemer elke keer met iets nieuws op de proppen komt en keer op keer zijn aanbod wijzigt op basis van zijn nieuwe idee, is hij niet te volgen. Dat gaat hem klanten kosten, omdat er geen stabiele basis is.  

Als een jeugdleider elke week met iets nieuws op de proppen komt, is het voor de tieners telkens opnieuw een verrassing. Hoewel ze dan goed vermaakt worden, levert het minder groei op. Het is alsof hij telkens weer op 0 begint. Om te groeien is herhaling essentieel, naast al je creativiteit, dat zagen we al eerder toen we in het tienerbrein doken.
 

3. Blijf ontwikkelen

Ondernemers en jeugdleiders zijn zelf verantwoordelijk voor hun ontwikkeling. Beide groepen hebben de neiging dit te onderschatten, want ze komen een heel eind op wat ze al weten. Daarmee onderschatten ze de waarde van constant zorgen dat je geïnspireerd blijft. Op het moment dat het zwaar wordt moet jij sterk genoeg staan om door te zetten. Op het moment dat het even minder leuk is, helpt het als jij weet waar je terecht kan met je vragen. Jaag naar groei!

Ik geef ondernemers dan ook de tip om te investeren in jezelf als professional én in jezelf als ondernemer. Dat zijn twee niveaus die beide effect hebben op het succes van je bedrijf.

Voor jeugdleiders zijn er ook verschillende niveaus van inspiratie: discipelschap en leiderschap. Zorg ervoor dat je zelf blijft groeien als volgeling van God. Dat je naar inspirerende conferenties gaat, preken luistert, groeit in gebed en aanbidding. Én investeer daarnaast in je leiderschap, dat is eigenlijk de add-on op je discipelschap. Bij de ontwikkeling in je leiderschap verdiep je jouw capaciteiten om te investeren in de levens van de tieners.

Hoe zorg je ervoor dat je blijft investeren in beide gebieden? Zorg voor mensen die je aanspreken en aanscherpen. Het kan zijn dat je een groep heb voor discipelschap en een andere groep voor leiderschap, maar je kunt het ook combineren. Als je maar mensen uitnodigt in je leven om jou aan te moedigen om te blijven groeien.
 
Mijn oproep aan jou: Ga ondernemend jeugd-leiden! Pas deze drie tips toe, om scherp te blijven, om geïnspireerd te blijven, om impact te hebben.
  1. Leer stoppen: kies nieuwe parameters op basis waarvan je bepaalt wanneer je stopt.
  2. Waardeer de herhaling: stop ook herhalende elementen in je relatie met de tiener
  3. Jaag naar de groei: investeer in je eigen ontwikkeling als discipel en leider.
Deze blog is geschreven door Hanneke van der Meer. Hanneke is trainer en coach bij LEF. Ze heeft een daarnaast een eigen bedrijf waar ze ondernemende vrouwen coacht en traint bij de start van hun eigen onderneming. Ze houdt van mensen, lezen, koken en opruimen.

(Fotocredit: Andrew Neel)