< terug

De ideale teamleider, wie zal haar vinden? Zij is meer waard dan edelstenen…
Het zou zo in de Bijbel kunnen staan. (En je kunt hier natuurlijk ook ‘hij’ en ‘hem’ lezen!)

Een goede teamleider maakt het verschil in een team. We hoeven je denk ik niet te vertellen hoe belangrijke een goede leider is. We hoeven je waarschijnlijk ook niet te vertellen dat de ideale teamleider niet bestaat.

Als je als team meedoet met een Learning Community komt er veel op je af. Je gaat best een groot commitment aan van 2 seizoenen met veel input, reflectie, teamprocessen en praktische plannen. We vragen dat commitment omdat we niet wat nieuwe activiteiten neer willen zetten, maar een nieuwe cultuur voor je jeugdwerk willen bouwen. En dat kost tijd.

We zien dan ook bij teams dat de keuze van een teamleider soms best zoeken is. Om je te helpen bieden we 5 vragen om te stellen in de zoektocht naar de zo ideaal mogelijke teamleider voor een LC-team.

Vraag 1: Wie is een discipel?

Zoals we al eerder schreven: een leider is allereerst een discipel. Wie is toegewijd aan het volgen van Jezus? Wie is leerbaar en laat zich leiden door de Bijbel? Leiderschap in de kerk kan alleen goed leiderschap zijn in het perspectief van Gods Koninkrijk.
 

Vraag 2: Wie zou je als leider willen volgen?

Wie is wijs, inspirerend, betrouwbaar, gaat voorop in gedrag, heeft (al dan niet onbewust) invloed? Een goede leider heeft oog voor de ander: Niet direct zelf in de picture staan, maar juist de ander zien en hem/haar verder helpen in zijn/haar proces. En dat geldt niet alleen voor jou, maar het hele team moet achter de leider kunnen staan.
 

Vraag 3: Wie wil verantwoordelijk gemaakt worden?

Wie wil verantwoordelijk gemaakt worden en heeft moed om voorop te durven gaan? Wie kan en durft in de rol te stappen? Er staat niet altijd meteen iemand klaar om in de rol van teamleider te stappen. Toch is het goed om bewust iemand te benoemen als teamleider. Dat geeft duidelijkheid voor de teamleider zelf en voor het team. Als teamleider draag je verantwoordelijkheid, als team steun je daarin je teamleider. Afgelopen jaren hebben we gezien dat voor veel teamleiders de rol een spin-off was voor persoonlijke groei. Win-Win!
 

Vraag 4: Wie zet (nieuwe) leiders op de juiste plek?

Een goede leider maakt nieuwe leiders. Wie is de beste spotter van potentieel, wie wil anderen wel het woord geven? Wie houdt ervan als mensen op de juiste plek staan? Een leider ziet het potentieel in de ander en snapt dat zij de sleutels zijn. Dat is een eigenschap van een goede teamleider en zal ervoor zorgen dat wat je tijdens een LC leert ook weer doorgegeven wordt in nieuwe leiders en nieuwe teams in je kerk.
 

Vraag 5: Wie heeft genoeg ruimte of wil die ruimte maken?

Een team investeert 4 weekenden in de LC. Een teamleider heeft daarnaast ook 1 keer per twee weken een huddle, een plek voor accountability en persoonlijke groei. Dat is ruimte die je moet hebben of willen maken. En teamleiderschap gaat over meer dan tijd: Heb je niet alleen de ruimte in je agenda, maar ook in je hoofd voor het faciliteren en aanjagen van teamprocessen?

Die laatste vraag is niet om een teamleider te ontmoedigen. Wel om de juiste verwachtingen te stellen. Het is een uitdagende rol, die veel zal doen in je leven. In zo’n intensieve rol kun je niet anders dan veel leren en groeien. We staan als LEF daarin naast je.

Hebben jullie je teamleider gevonden? Top! We zien er naar uit met je onderweg te zijn!

Is het nog een zoektocht? We snappen ook heel goed dat de perfecte leider niet bestaat. Als je overweegt om deel te nemen aan een LC hoef je niet te wachten tot je de die leider gevonden hebt.  We denken graag met je mee over wie het meest geschikt is als teamleider voor jullie team.

Heb je nog vragen naar aanleiding van deze blog? Neem gerust contact met ons op als je wilt sparren over teamleiderschap.