< terug

Growing Young, het boek waar momenteel veel over gesproken wordt. Een onderzoek onder kerken in Amerika rond de vraag: “Hoe ben je een kerk waar jonge mensen toegewijd blijven en groeien in hun geloof?” Deze vraag raakt de pijn en passie van LEF: wij zien in ons land ook veel jongeren die de kerk verlaten. En ouderen zoeken hoe ze een relevante gemeenschap kunnen bouwen voor hen.

Het boek biedt 6 strategieën. Vorige week hebben we ze allemaal behandeld. Met een korte samenvatting, een extra tool en concrete acties. Zodat jij dit bespreekbaar kan maken. Zodat we samen in actie komen!

GROWING YOUNG – ACTIES

Het boek besluit met stappen om tot verandering te komen. Hoe pak je dit nu aan, die 6 prioriteiten, veranderen, ‘jonger groeien’? Het is wel duidelijk dat het een proces is met meerdere stappen, geen kant-en-klare plug-ins met snel resultaat. Bij LEF weten we inmiddels dat leren en veranderen tijd kost!

Dit zijn de drie belangrijkste acties om tot een stevig en gefundeerd plan te komen.

1 > Begin met luisteren
Neem de tijd om de behoeften van jouw jonge mensen te begrijpen en erop te reageren. De eerste tijd zul je daarom vooral bezig moeten zijn met luisteren. Verzamel een team mensen die de eerste maanden alleen maar gaat luisteren.

Naar wie? Bijvoorbeeld naar God, jonge mensen, je eigen hart, onderzoek over jonge mensen, ouders, kinder- en jeugdwerkers, oudere generaties en de buren van je kerk.

Stel open vragen en graaf net wat dieper. Vraag bijvoorbeeld naar hun dromen en hoop voor de toekomst, naar pijn, gewoon naar wat ze bezighoudt. Laat ze eens uitleggen hoe zij zien wat de kerk zou moeten doen of zijn. En vooral: vraag naar verhalen! Verhalen zijn een aansprekende manier  De antwoorden zullen vaak verrassend zijn!

En na die eerste paar maanden? Dan blijf je luisteren. Stop niet met luisteren, ook als je aan de slag gaat met de volgende stappen. Je zult als kerkleider, teamleider, jeugdleider altijd moeten blijven luisteren om te weten wat er speelt.
 
2 > Bouw een visie op
De volgende stap is dat je aan de slag gaat om, met een groepje mensen, een visie voor verandering op te bouwen. Ook hierin zul je steeds feeling moeten houden met wat er in de gemeente leeft.

Een goede en aansprekende visie is een gedeeld verhaal over toekomstige hoop:
  • Gedeeld
    Het is niet beperkt tot een klein groepje mensen (de raad of een commissie of zo), maar iets waar het grootste deel van de kerk enthousiast van wordt.
  • Verhaal
    Jongeren (maar ook de rest) heeft behoefte aan een verhaal dat groter is dan ‘mijn verhaal’. Het verbindt Godsverhaal en het eigen verhaal in ons verhaal. Verhalen zijn belangrijk; ze zijn besmettelijk en goed in enthousiasmeren.
  • Toekomstige hoop
    Het gaat over de toekomst. Jezus is goed nieuws voor de hele wereld en dat is waar je visie uiteindelijk heen zal moeten wijzen. 
3 > Experimenteer in de marge
Begin met het doorvoeren van wijzigingen in de marge van de kerk. Dus bijvoorbeeld niet meteen in de zondagse diensten, maar wel in een deel van het jeugdwerk. Benoem het als experiment en hou die experimenten op plekken waar je de meeste invloed hebt.

Bouw aan een plek waar mensen het probleem echt voelen, maar die ook veilig is. Mensen moeten de noodzaak voelen voor de verandering, zonder angst om het experiment aan te gaan.

Pas je experimenten waar nodig aan, breid ze langzaam (volgens je visie!) uit en blijf aandacht houden voor dit proces. Het grootste gevaar voor verandering is dat het stilvalt omdat de aandacht verschuift.
 
Wil je concreet met deze punten aan de slag? LEF is goed in het begeleiden van dit soort processen. We bieden ervaring, expertise en bevlogenheid. Neem vandaag nog contact met ons op en we kijken samen hoe LEF je kan helpen je jeugdwerk te vernieuwen.