< terug

We geloven dat Jezus ons uitnodigt Hem te volgen in een leven vanuit rust. Dat is goed nieuws! Door zijn principes van rust toe te passen, ontstaat er meer ruimte voor verbondenheid met God en anderen. Het geeft focus en energie voor de dingen die je belangrijk vindt. Lees bijvoorbeeld het interview met Angela Verkaik dat we onlangs op deze blog deelden. Zij was deelnemer aan een van de RESET-weekenden.

Met dit even-geen-werk-blad bieden we je een voorproefje van RESET, gebaseerd op lectio divina. Je kunt er 5 minuten, 10 minuten of meer tijd voor nemen.

Stap 1: Zet een lekkere bak thee of koffie en zoek een rustige plek uit.

Stap 2: Neem de tijd om tot rust te komen, adem te halen.

Stap 3: Nodig God uit met zijn Geest en wees je bewust van het feit dat Hij er is.

Stap 4: Lees Markus 6:30 en 31 (zie hieronder) en laat de tekst op je inwerken. Lees hem bijvoorbeeld hardop, als je meestal in stilte leest. Of stel je voor dat je een leerling bent en Jezus dit tegen je zegt.

Stap 5: Bid, eer God en benoem bij Hem de dingen die de tekst en het moment bij je oproepen.

Stap 6: Wees na je gebed nog een moment stil en probeer je weer bewust te zijn van de aanwezigheid van God en naar Hem te luisteren.

Stap 7: Als iets je geraakt heeft of er voor je uitsprong, kun je een woord of kort zinnetje meenemen de rest van de dag in, om af en toe te overdenken. Schrijf eventueel je eigen gedachten bij de tekst, zodat je er later nog eens naar terug kunt keren.
 

De tekst:

“De apostelen kwamen weer terug bij Jezus en vertelden hem over alles wat ze gedaan hadden en wat ze de mensen onderwezen hadden. Hij zei tegen hen: ‘Ga nu mee naar een eenzame plaats om alleen te zijn en een tijdje uit te rusten.’ Want het was een voortdurend komen en gaan van mensen, zodat ze zelfs niet de kans kregen om te eten.”

- Marcus 6:30,31
 
Als je het werkblad wilt delen of printen, kun je hem hier downloaden (A5 pdf).