IV. BESTEMMING (ON)BEKEND  

Richting in je proces bij start & doorgroei


Het is cruciaal om visie te hebben over de bestemming van je jeugdwerk. Net als in een roadtrip is de bestemming soms helder, maar de eerste stappen onbekend. Soms is de groep zo hard gegroeid, dat er zo snel mogelijk extra voertuigen bij moeten komen. Soms begint de route te vervelen, omdat je al jaaaaaren hetzelfde doet. En soms... zijn er 3 avontuurlingen met een droom en moet alles verder nog uitgedacht worden.

Herken jij deze vragen?
  • Ons jeugdwerk draait, maar waarom doen we eigenlijk de dingen die we doen?
  • Onze verlangen is helder, maar gaan onze huidige vormen ons daar ook brengen?
  • We zijn de laatste jaren hard gegroeid, maar lopen nu wat achter de feiten aan. Hoe krijgen we weer overzicht en een helder plan om verder te bouwen?
  • Wij zijn 3 enthousiastelingen met een hart voor jongeren, maar we hebben nog geen team en plan. Kunnen jullie ons begeleiden in de opstart van ons jeugdwerk?
  • We kunnen soms zo vastzitten in onze bestaande structuren; help ons te dromen, hier en daar out-of-the-box, nieuwe vergezichten te zien / nieuwe bestemmingen te overwegen.
  • We staan geparkeerd: ons doel is helder, maar wat zijn nu goede eerste stappen? Waar moeten we beginnen? Wat is ons plan? 
Dit thema is voor jou wanneer de bestemming bepaald moet worden en visie geschreven. Wanneer de route uitgestippeld moet worden en een plan uitgedacht. Of wanneer er richting nodig is in een specifiek onderweg als discipelschap, leiderschap of missie.

Topics waar je aan kunt denken zijn:
  • BRAINSTORMSESSIE: over vrijwel alle losse topics in jeugdwerk kan LEF langszij komen als procesbegeleider. Wij werken vanuit de veranderfilosofie van Appreciative Inquiry. Hierin staat centraal dat we samen waarderend onderzoeken. Jullie kiezen het topic, en wij begeleiden je door vragen & opdrachten.
  • JE BESTEMMING IN ZICHT: je droom is nog niet scherp. Door gesprek en oefeningen krijgen jullie je bestemming in zicht. Zodat jullie inzicht krijgen in de richting waarop jullie willen gaan en de eerste stappen geformuleerd hebben.
  • VAN DROOM NAAR PLAN: je droom is al scherp, maar hoe geef je deze handen en voeten? Hoe kom je van droom naar uitvoering? Formuleer met je team tussendoelen, met concrete eerste stappen om gelijk in beweging te komen. 
Wij praten graag samen door over jullie lokale context. Live of via telefoon of Skype. Wij denken mee en ontwerpen een training die past bij jullie vraag.

MEER weten? neem contact met ons op
Of ga naar alle trainingen voor meer thema's en prijzen. 

Ik wil meer weten over deze training

[{"source_type":"","has_placeholder":"","default_value":"","validation":"","mandatory":"true","unique":""}]
{"label":"Naam","error_mandatory":"Dit veld is verplicht.","error_unique":"Deze waarde is al bezet.","error_validation":""}
[]
[{"mandatory":"true","unique":"","validation":"","default_value":"","has_placeholder":"","source_type":"user_email"}]
{"label":"E-mailadres","error_mandatory":"Dit veld is verplicht.","error_unique":"Deze waarde is al bezet.","error_validation":""}
[]
[{"mandatory":"true","unique":"","validation":"","default_value":"","has_placeholder":"","source_type":""}]
{"label":"Telefoon","error_mandatory":"Dit veld is verplicht.","error_unique":"Deze waarde is al bezet.","error_validation":""}
[]
[{"mandatory":"","unique":"","validation":"","default_value":"","has_placeholder":"","source_type":""}]
{"label":"Kerk\/organisatie","error_mandatory":"Dit veld is verplicht.","error_unique":"Deze waarde is al bezet.","error_validation":""}
[]
[[]]
{"label":"Neem contact met mij op"}
[]
[[]]
{"text":"\u003Csmall\u003ELEF gebruikt je gegevens alleen om contact met je op te nemen. Je gegevens worden verder niet door ons gebruikt of doorgegeven.\u003C\/small\u003E"}
[]

LEF gebruikt je gegevens alleen om contact met je op te nemen. Je gegevens worden verder niet door ons gebruikt of doorgegeven.