Inhoud van de Learning Community

SEIZOEN 1


TRAININGSEVENT 1 | DISCIPELSCHAP
Hoe bouw je aan een cultuur van discipelschap?

We starten de LEF Learning Community rond het thema discipelschap. Hier komen principes, waarden en voorbeeldsituaties aan bod die kunnen helpen bij het bouwen en onderhouden van een cultuur van discipelschap. Wat is een discipel eigenlijk? Wat vraagt het van mij als jeugdleider om jongeren te helpen groeien als discipel? Wat leren we hierin van Jezus en Paulus? Omdat we geloven dat discipelen discipelen maken, staat ook jouw persoonlijke groei in je relatie met God centraal.

TRAININGSEVENT 2 | LEIDERSCHAP
Hoe bouw je een cultuur van vermenigvuldigend leiderschap?

We gaan verder met het thema leiderschap. Met welke visie leid jij het jeugdwerk? Op welke manier investeer je in (jonge) leiders voor de nieuwe generatie? Vermenigvuldigend leiderschap in het jeugdwerk vraagt om een proactief proces van werven, trainen, inzetten en evalueren van nieuwe leiders. In dit trainingsevent komen principes en praktijkverhalen aan bod en is er volop tijd in de teams voor uitwisseling, evaluatie en overleg.
 

SEIZOEN 2


TRAININGSEVENT 3 | GODS MISSIE
Hoe wordt het jeugdwerk ‘goed nieuws’ voor jullie omgeving?

Als er in het jeugdwerk een cultuur is van discipelschap, en van leiders die investeren in nieuwe leiders, dan zijn missionaire verlangens en initiatieven een logisch vervolg. Hoe kan jullie jeugdwerk ‘goed nieuws’ zijn voor jongeren die Jezus nog niet kennen? We kijken naar wat het betekent voor je jeugdwerk om te leven in een balans tussen de drie dimensies: geloof (boven), gemeenschap (binnen) en missie (buiten) en hoe die op allerlei manieren vorm kunnen krijgen.

TRAININGSEVENT 4 | BEWEGING
Hoe creëer je blijvende impact van het jeugdwerk in jullie omgeving?

Tijdens dit laatste trainingsevent denken we samen na over hoe een lokale beweging kan ontstaan van jongeren die Jezus volgen. Een van de belangrijke doelen van een leider is jezelf overbodig maken. Hoe bouw je aan iets dat groter is dan jezelf? Iets dat door blijft groeien als jij er niet meer bent? Daarbij is het van belang om een goede balans te vinden tussen het stimuleren van nieuwe verschillende initiatieven en het bieden van een gezamenlijke thuisbasis.

Bekijk de podcast van Geert van 't Veer voor een idee van wat je kunt verwachten op een trainingsweekend van de LC.
 

Gratis proefdownload: Gebruik dit halfjaarplan om van droom naar plan te gaan. We gebruiken het in de LC ook. Maak concrete doelen: wat zijn de eerste stappen voor komend halfjaar om je droom werkelijkheid te zien worden?

 

Zet nu de eerste stap en vertel ons je verhaal.

Dit formulier is uitgeschakeld.