WAT KENMERKT LEF?

Waarom LEF? Hier gaan we voor, elke keer, met elk team.

Lees meer

VOLG ONZE BLOG

Tips en tricks voor je jeugdwerk op onze wekelijkse blog

Ga naar de blog

GEEF AAN LEF

Steun LEF en maak met je gift vernieuwing mogelijk

Doneer online
  • "Bij LEF zijn de ins en outs van discipelschap voor mij echt gaan leven. We kregen als team veel praktische handvatten mee om dit vorm te geven met onze jongeren. Daardoor durfden wij als jonge jeugdleiders onze plek steeds beter in te nemen."

    Seth Visscher
    Evangelische Gemeente Soest

wat kenmerkt LEF?

1

MENSEN

We focussen op mensen.
Diepgaande vernieuwing komt niet met een andere structuur of ander materiaal, maar met een andere mindset. Als jeugdleider ben je een voorbeeld. Daarom gaat het bij ons om jou. Jouw groei in geloof en leiderschap heeft impact op jongeren.
2

OP WEG

We gaan met je op weg.
We bieden geen one size fits all, maar we komen graag langszij.We kijken met jou en je team naar je jeugdwerk en bepalen samen de gewenste bestemming en de route daar naartoe.
3

BEWEGING

We brengen je in beweging.
We bieden niet alleen een shot inspiratie, maar helpen je om daadkrachtig te kiezen en een concreet plan te maken waarmee je vooruit komt. Een plan om ook weer anderen in mee te nemen.
4

KRUISBESTUIVING

We houden van kruisbestuiving.
Leren doe je samen. Daarom brengen we teams bij elkaar om elkaar te versterken. We werken met teams uit heel Nederland, uit allerlei kerkstromingen.

“De vragen die LEF stelde waren enorm bepalend voor onze koers: Waar ben je nu, wat is je droom, hoe ga je daar komen?”
- Pieter-Jan Rodenburg
Taste! Delft (missionaire woongemeenschap)

TEAM Lef

wat we bieden

Learning Community

De roadtrip van jouw jeugdwerk ziet er voor elk team anders uit. Leren kost tijd en gaat stap voor stap. LEF biedt daarom geen formule of programma, maar een proces waarin we daar de tijd voor nemen.

De LEF Learning Community is een leertraject van twee jaar waarin we samen met jou en andere jeugdwerkteams onderweg gaan. We ontdekken hoe je kunt bouwen aan jeugdwerk waar geloofsgroei en missionair-zijn centraal staan.

Meer over de Learning Community.

Training

Lokaal inspireren wij groepen jeugdleiders. Met bevlogenheid, diepgang en professionaliteit helpen we jullie weer opgeladen op weg te gaan. Vlieg ons in als het stroef gaat of je verlangt naar meer focus in jullie jeugdwerk.

Onze training gaat altijd over discipelschap, leiderschap of missie. Daarbinnen maken we alles voor jouw situatie op maat. De Learning Community is een traject waarin we alles behandelen; bij de trainingen kun je kiezen wat je op dit moment nodig hebt.

Meer over de trainingen.

Coaching

LEF biedt jou of je jeugdwerkteam coaching in je discipelschap en leiderschap. De centrale vragen zijn: Wat zegt God tegen je en wat ga je daarmee doen? We gaan samen met je op ontdekkingstocht, bieden je inspiratie en direct toepasbare tools.
 
Coaching bij LEF vindt voornamelijk plaats in kleine groepen. Wij noemen dit een “huddle”: een coachgroep van 4-5 mensen, die samen onderweg gaan om te groeien als discipel en jeugdleider/-werker.

Meer over coaching.

ervaringen

"Wat bij mij loskomt door LEF, dat is zo groot, dat is lastig te verwoorden."

‘Wat bij mij loskomt door LEF, dat is zo groot, dat het heel lastig en moeilijk te verwoorden is. De week voor het tweede weekend had ik zoveel vraagtekens. Ik dacht: God, U zet me op dit pad. Ik vind het leuk, hoewel ik dat niet verwacht had. Hoe ziet U dit voor U? Hoe moet ik verder?’

‘We gingen dat hele weekend veel bidden, daar had ik echt naar uitgekeken. Ik hoopte door gebed antwoorden te krijgen op mijn vragen. Uiteindelijk viel dat zwaar tegen. Er kwamen geen antwoorden en ik kwam daardoor helemaal niet tot God.’

‘De volgende ochtend was er een tijd voor bezinning; we lazen uit Exodus 3, over Gods opdracht aan Mozes. Terwijl we dat gedeelte behandelden brak ik, dat was wel apart. Wat Mozes meemaakte, dat was precies hetzelfde als wat ik meemaakte. Mozes wordt geroepen door God, maar Mozes zegt: “Dat kan ik niet.” God zegt: “Ik ben toch bij je?” Dat kwam bij mij binnen. Ik hoef het niet alleen te doen!'

Lees het hele interview met Peter Moorman

"Elke keer bij LEF komen er weer nieuwe ideeën bij."

'We zijn enthousiast voor God, willen Hem aanbidden, we willen groeien en mensen daarin uitnodigen en enthousiast maken.’ Zo vat Rachel Ravenhorst (verpleegkundige in de gehandicaptenzorg) de kern van Fuel samen. Fuel organiseert re:fuel-avonden voor gemeente Op Doortocht in Ede. Met de jeugd, maar iedereen is welkom.

‘We zijn gewoon met Fuel begonnen, omdat we merkten dat we het wel goed met elkaar konden vinden en enthousiast waren over Jezus en over met elkaar Hem zoeken. Maar we hebben niet eerst stil gestaan en nagedacht over ‘wat gaan we doen en waarom?’ Het begon vanuit enthousiasme dat ontstond door God en de groep.’

‘Eigenlijk zijn we al goed bezig. Heel veel dingen hebben we goed aangepakt, ook voor we met LEF begonnen. Ik vind het mooi dat het voor onze groep een bevestiging is: dit is echt supercool en we kunnen er nog meer uithalen. Ik word er enthousiast van dat er nog zoveel meer mogelijk is. Elke keer bij LEF komen er weer nieuwe ideeën bij.’

Lees hier het hele interview met Rachel