WAT KENMERKT LEF?

Waarom LEF? Hier gaan we voor, elke keer, met elk team.

Lees meer

VOLG ONZE BLOG

Tips en tricks voor je jeugdwerk op onze wekelijkse blog

Ga naar de blog

GEEF AAN LEF

Steun LEF en maak met je gift vernieuwing mogelijk

Doneer online
  • "Bij LEF zijn de ins en outs van discipelschap voor mij echt gaan leven. We kregen als team veel praktische handvatten mee om dit vorm te geven met onze jongeren. Daardoor durfden wij als jonge jeugdleiders onze plek steeds beter in te nemen."

    Seth Visscher
    Evangelische Gemeente Soest

wat kenmerkt LEF?

1

MENSEN

We focussen op mensen.
Diepgaande vernieuwing komt niet met een andere structuur of ander materiaal, maar met een andere mindset. Als jeugdleider ben je een voorbeeld. Daarom gaat het bij ons om jou. Jouw groei in geloof en leiderschap heeft impact op jongeren.
2

OP WEG

We gaan met je op weg.
We bieden geen one size fits all, maar we komen graag langszij.We kijken met jou en je team naar je jeugdwerk en bepalen samen de gewenste bestemming en de route daar naartoe.
3

BEWEGING

We brengen je in beweging.
We bieden niet alleen een shot inspiratie, maar helpen je om daadkrachtig te kiezen en een concreet plan te maken waarmee je vooruit komt. Een plan om ook weer anderen in mee te nemen.
4

KRUISBESTUIVING

We houden van kruisbestuiving.
Leren doe je samen. Daarom brengen we teams bij elkaar om elkaar te versterken. We werken met teams uit heel Nederland, uit allerlei kerkstromingen.

“De vragen die LEF stelde waren enorm bepalend voor onze koers: Waar ben je nu, wat is je droom, hoe ga je daar komen?”
- Pieter-Jan Rodenburg
Taste! Delft (missionaire woongemeenschap)

TEAM Lef

wat we bieden

Learning Community

De roadtrip van jouw jeugdwerk ziet er voor elk team anders uit. Leren kost tijd en gaat stap voor stap. LEF biedt daarom geen formule of programma, maar een proces waarin we daar de tijd voor nemen.

De LEF Learning Community is een leertraject van twee jaar waarin we samen met jou en andere jeugdwerkteams onderweg gaan. We ontdekken hoe je kunt bouwen aan jeugdwerk waar geloofsgroei en missionair-zijn centraal staan.

Meer over de Learning Community.

Training

Lokaal inspireren wij groepen jeugdleiders. Met bevlogenheid, diepgang en professionaliteit helpen we jullie weer opgeladen op weg te gaan. Vlieg ons in als het stroef gaat of je verlangt naar meer focus in jullie jeugdwerk.

Onze training gaat altijd over discipelschap, leiderschap of missie. Daarbinnen maken we alles voor jouw situatie op maat. De Learning Community is een traject waarin we alles behandelen; bij de trainingen kun je kiezen wat je op dit moment nodig hebt.

Meer over de trainingen.

Coaching

LEF biedt jou of je jeugdwerkteam coaching in je discipelschap en leiderschap. De centrale vragen zijn: Wat zegt God tegen je en wat ga je daarmee doen? We gaan samen met je op ontdekkingstocht, bieden je inspiratie en direct toepasbare tools.
 
Coaching bij LEF vindt voornamelijk plaats in kleine groepen. Wij noemen dit een “huddle”: een coachgroep van 4-5 mensen, die samen onderweg gaan om te groeien als discipel en jeugdleider/-werker.

Meer over coaching.

ervaringen

"Mijn droom is dat christenen uit hun schulp durven komen"

“Ik had meteen een klik met LEF. LEF gaat over het principe dat je opnieuw kijkt naar je jongerenwerk binnen de kerk. Om meer naar buiten te kijken en ondertussen discipelschap te leren. Naar die combinatie waren we in Haarlem echt op zoek.

Mijn droom met de Learning Community is dat christenen echt daadwerkelijk uit hun schulp durven komen en hun leven te delen met mensen om hen heen. Dat ze Jezus laten zien. LEF geeft mensen tools in handen en motiveert die stap te zetten.”

Lees hier het hele interview met Ramona.

"Ik zie een enorme persoonlijke groei bij de jeugdleiders"

“Als je kijkt naar de ontwikkeling die jongeren doormaken, dan is het in deze levensfase cruciaal dat ze mensen ontmoeten voor wie het evangelie werkelijkheid is geworden in hun leven. Bij LEF worden jeugdleiders getraind om het geloof handen en voeten te geven.

Wat ik zie bij twee kerken die ik volg in hun traject met LEF is een enorme persoonlijke groei bij de jeugdleiders. Ik geloof dat daar de sleutel ligt: Dat je als jeugdleider zelf groeit om iets door te geven aan jongeren. Dat zie ik als een enorm resultaat, het belangrijkste resultaat.”

Lees hier het hele interview met Anko.