< terug
Gastblog van Joël Aerts - auteur 'Ontwikkel je leiderschap'

Krijg jij regelmatig feedback? En lukt het je om die daadwerkelijk aan te nemen? Gefeliciteerd, je hebt goud in handen. Door snelle, regelmatige en goede feedback kun je je leiderschapsontwikkeling flink versnellen. In deze blog geef ik je tien tips om aan de slag te gaan met de ontvangen feedback.

Daar gaan we:


1. Noteer en houd de stand bij

Feedback is soms zo waardevol dat het zonde is als je hem vergeet. Schrijf de feedback dus op. Het liefst op een vaste plek, in een notitieboek of digitaal. Op deze manier kun je ook je voortgang bijhouden.

2. Stel de controlevraag

Vat de ontvangen feedback samen en check bij de feedbackgever of je het goed hebt begrepen.

3. Beschouw fouten maken als normaal

Er gaan altijd dingen mis en het kan altijd beter. Dus beschouw fouten maken als normaal en noodzakelijk en blijf zoeken naar mogelijkheden om dingen te verbeteren.

4. Richt je op de oplossing, niet op het probleem

Leuk om te weten wat er niet goed gaat ... Maar hoe moet het dan wel? Vraag de feedbackgever om twee tips hoe het beter kan. Dit noemen we ook wel feed forward.

5. Prioriteer op impact en eenvoud

Vaak biedt feedback je meerdere oplossingen. Richt je vooral op wat echt impact heeft en waar je heel eenvoudig iets mee kunt doen. Pas dat als eerste toe.

6. Bepaal je volgende stap

Bedenk wat je volgende stap wordt, het liefst zo concreet en actiegericht mogelijk. Wat ga je doen, wanneer, met wie en hoe precies?

7. Neem de tijd om na te denken

Soms betekent feedback toepassen dat je ergens eens heel goed over moet nadenken. Bijvoorbeeld omdat de feedback betrekking heeft op je waarden, overtuigingen of de kennis die je voor waar aanneemt. Maak het dan aantrekkelijk voor jezelf: ga de natuur in, doe een dagje sauna of duik je favoriete koffietent in. Denk na. Reflecteer. En neem een notitieboek mee! Ja, ook in de sauna.

8. Doe het eerst, reflecteer daarna

Soms loont het om de nieuwe ideeën direct uit te proberen. Nog voordat je allerlei goede excuses hebt kunnen bedenken waarom het niet zou werken. Ga pas reflecteren nadat je de ideeën hebt uitgeprobeerd.

9. Ga kleine experimenten aan

Ben je niet zeker over hoe je de feedback kunt toepassen? Bedenk dan een aantal kleine experimenten en probeer de feedback uit.

10. Vraag feedback op je feedback

Heb je iets aangepast naar aanleiding van feedback die je hebt ontvangen? Zorg er dan voor dat dezelfde persoon opnieuw feedback geeft op je verbeterde versie. Feedback op feedback dus.

En vergeet ten slotte niet ook echt iets met de feedback te doen. De beste manier om meer feedback te krijgen, is door te laten zien dat je de feedback die je krijgt serieus neemt.

Denk eens even terug aan een moment in de afgelopen maand waarop jij feedback hebt ontvangen? Wat heb je er tot nu toe mee gedaan? Nog niet zoveel? Kies dan een van de tips uit deze paragraaf waarmee je de feedback komende week toepast. Zet `m op!

Joël Aerts

kijk ook op www.joelaerts.nl