< terug

Soms is het moeilijk om een situatie te accepteren. Jonge talentvolle mensen die door omstandigheden in de knel zijn geraakt kunnen mij raken en verontwaardigd maken. Als ik zo’n moeizame situatie van dichtbij – privé of vanuit mijn coachpraktijk – mee maak, dan heb ik behoefte om tijdens een wandeling mijn zorgen aan God voor te leggen. Mijn frustraties eruit lopen en mijn hart luchten. Zo was ik pas aan de wandel naar aanleiding van een situatie die mij erg zwaar viel. Totdat ik getroffen werd door een mooi beeld onderweg.

Het was al wat later op de middag, en het weer was zo bewolkt als mijn humeur. Zoals gewoonlijk liep ik de wijk uit, op weg naar het groen. Aan de rand van onze wijk, waar de weilanden beginnen hing de zon achter een grote wolk. De wolk kreeg daardoor een prachtige zilveren rand. Terwijl ik niet anders kon dan genieten van het onverwachts mooie uitzicht, bedacht ik me het contrast: daar stond ik met een donkere wolk in mijn hoofd. Opeens kwamen de woorden van mijn grootmoeder in mijn hoofd: ’Er is geen wolk zo donker of er zit een gouden randje aan’.

‘Gouden randje?’  …. Het was opeens of het licht aan ging. Ja, er is ondanks de moeizame situatie veel wel mogelijk! Er zijn ook talenten en mogelijkheden hoopvol aanwezig. Er kwam lucht en licht bij mijn sombere gedachten.
Tot mijn verrassing kon ik de wandeling verlicht vervolgen. Bemoedigd en dankbaar kwam ik weer thuis.
 
Hoe ga jij om met een situatie die je zwaar valt?
 
Ben je alert voor bemoedigingen die zich onverwachts kunnen voor doen?


Dit blog is geschreven door Ellie Doorn:
Ellie Doorn is Wandelcoach. Zij coacht en traint in de natuur vanuit haar coachpraktijk De Groene Loper in Driebergen en omgeving. Ze is gepassioneerd over de winst die de natuur en zeker beweging in de natuur geeft en verwerkt dit in haar coaching en training. Voor meer informatie zie http://www.degroenelopercoaching.nl.