Headline

< terug

‘Wat ik fijn vind is dat het heel persoonlijk is. Er is echt contact en oprechte aandacht. De groep is klein genoeg om je gezien te voelen. Ik heb het idee dat ik kwetsbaar mag zijn. En dat ik me niet hoef te bewijzen. Kortom: ik voel me er veilig.’

Dit zegt Jan-Willem uit Nijmegen over zijn triade. Hiermee somt hij precies de redenen op waarom Navigators triades omarmt als manier om te groeien als discipel: Er is contact, het is veilig, je wordt gezien.

Wat is een triade?
Een triade is een groep van drie of vier personen die regelmatig bij elkaar komen om elkaar aan te moedigen en aan te scherpen in het volgen van Jezus. Door die kleine groep kom je snel tot de kern en is er een veilige sfeer om diep en persoonlijk te zijn. Het is een plek van God zoeken, bemoedigd worden en elkaar bevragen.
Dat is overigens niet altijd makkelijk. Een triade vereist eerlijkheid, openheid, toewijding en accountable durven zijn naar de anderen. Het is echter die combinatie van relatie en accountability, van uitnodiging en uitdaging die maakt dat je groeit als discipel van Jezus.

Eenvoudige vorm
Drie elementen maken de triade: luisteren naar Gods Woord, elkaar accountable houden over wat je daarmee doet en bidden voor elkaar en anderen.
Daarmee is de triade een eenvoudige vorm die veel diepgang biedt. Het wordt al tientallen jaren gebruikt door volgelingen van Jezus. Triades nemen bijvoorbeeld een grote plek in binnen Navigators Netwerk. De praktijk wijst uit dat in elke levensfase en waar je ook bent het een middel kan zijn tot groei.

Zelf een triade vormen? Met ons nieuwe e-book ‘Zo start je een triade’ kun je meteen aan de slag. Download het gratis op lef.navigators.nl/triade.