Headline

< terug

Vandaag had ik met een van mijn trainees een gesprek over hoe het Evangelie ons kan raken. Meestal, als we over het Evangelie praten, bedenken we hoe we dat kunnen delen met anderen. Maar in dit gesprek hadden we het er vooral over hoezeer wij Jezus nodig hebben om met zijn goede nieuws op die plekken in ons hart te komen die heling en herstel nodig hebben. Jezus vertelt zelf in het Lucasevangelie dat Hij is gekomen om de belofte uit Jesaja 61 te vervullen: ‘Hij heeft mij gestuurd om aan arme mensen het goede nieuws te brengen. En om aan mensen die lijden, weer hoop te geven. Hij heeft me gestuurd om tegen gevangenen te zeggen: ‘Jullie zijn vrij!' ‘

Er zijn plekken in mijn eigen hart waar ik mij niet vrij voel. Dat zijn potentiële ingangen voor het Evangelie: plekken waarin het nodig is dat Jezus ingrijpt om mij vrij te maken. Soms zijn die pijnlijke en gebroken plekken al zolang bij me, dat ze onderdeel geworden zijn van mijn identiteit. Het was bijvoorbeeld zo dat mijn eigenwaarde jarenlang verbonden was, met hoe ik dacht dat anderen over mij dachten. Als ze blij met mij waren dan was ik oké, maar als ik ze onbedoeld boos, gefrustreerd of geïrriteerd had gemaakt, dan was ik helemaal niet oké. Ik had het nodig dat Jezus’ goede nieuws op deze pijnlijke plek kwam en dat zijn waarheid mij bevrijdde van die gedachten. Ik moest mijn eigenwaarde gaan zien door de lens van het kruis, in plaats van de lens van anderen. Mijn kijk op mijn eigenwaarde nam zo’n enorme plek in mijn leven in, dat toen Jezus mij op die plek aanraakte ik me overweldigd en hulpeloos voelde. Ik vroeg me af wie ik dan echt was. Maar langzaamaan begon ik zijn waarheid te zien, groeide zijn waarheid in mij en ervoer ik een vrijheid die ik daarvoor nog nooit had ervaren.
 
Wat is de plek waar het Evangelie jou het diepst kan raken? Waar heb jij Jezus nodig om je vrij te maken?
 
 

Over de blogger

Alycia


Alycia komt uit Texas (USA) en werkt als naventure trainer bij Navigators Nederland. In haar column vertelt zij over haar dagelijkse leven met God.