Headline

< terug

Hoe makkelijk kunnen we onszelf veroordelen om de dingen die we doen. Als ik naar mezelf kijk, ben ik mijn eigen grootste vijand en rechter. Ik kan mezelf dagelijks wel voor m'n kop slaan omdat ik vind dat ik wat doms heb gedaan of iets verkeerd heb aangepakt. Ook wat betreft mijn geloofsleven doe ik het eigenlijk nooit goed genoeg. Dat zorgt er soms voor dat ik dagen lang geen tijd met God doorbreng, omdat ik mezelf zo veroordeel dat ik het niet goed genoeg heb gedaan en me schaam tegenover God. Schaamte is mijn valkuil, het middel van de duivel om me bij God weg te houden. God vraagt niet: 'wat heb je gedaan?' maar hij stelt liefdevol de vraag: 'waar ben je?'

We kennen allemaal het zinnetje: je mag komen zoals je bent. Maar leven we dat ook echt uit? Leven we ook echt vanuit dat geloof, of doen we onszelf altijd een beetje beter voor als we met God praten? Hebben we ons eigen ritueeltje voordat we gaan bidden, waardoor we ons wat heiliger voelen? Komen zoals je bent, met alle emoties, gevoelens, acties en gedachtes. We hoeven niet eerst onze 'geestelijke kleding' aan te doen, maar mogen direct naar God gaan.

Waar ben je? And whoever comes to me I will never drive away. Dat is Zijn belofte. Dus ook al is het een paar dagen geleden dat ik echt tijd met Hem doorbracht, ik mag vandaag weer bij Hem komen. In echtheid, ik hoef me niet anders voor te doen.

Waar ben je? Dat is Zijn vraag aan jou vandaag!

Over de blogger

Barbara


Barbara woont en werkt op Ibiza voor 24-7 Prayer en NavMissions. Haar blogs gaan over haar dagelijks leven tussen de feestende mensen en hun zoektocht naar geluk.