Headline

< terug

Mijn fiets rolt bijna om terwijl ik krampachtig mijn ogen op de weg probeer te houden en mijn voeten op de trappers. Mijn vader rent pal naast me, terwijl hij mijn fiets aan het zadel stevig vasthoudt. Ik ben zo dankbaar dat hij er is. Maar dan gebeurt er iets vreselijks. Hij laat de fiets los! Angstig hap ik naar adem en mijn fiets schiet direct richting de struiken. Mijn vader roept dat ik mijn rem moet gebruiken. Te laat! Ik rijd keihard de struiken in en barst in tranen uit. Ik ben niet gewond, maar toch is het net alsof ik dat wel ben. Mijn vader liet me los. Hoe kon hij dat doen? Alles ging zo goed! Ik voel me verraden.
 
Mijn relatie met mijn hemelse Vader heeft ook momenten die lijken op deze gebeurtenis met mijn aardse vader. Ik weet dat God enorm veel van mij houdt, maar ik heb van die momenten dat ik het gevoel heb dat Hij me losgelaten heeft en dat ik met vliegende vaart ergens tegen aan bots. Toen ik leerde fietsen, moest mijn vader mij wel loslaten om het echt te leren. Hoe vreemd dit misschien ook kan klinken, ik denk dat de Heer mij soms ook moet loslaten zodat echt ik leer op Hem te vertrouwen. Zijn zwijgen of afstand verandert niets aan zijn liefde voor mij. Hij verraadt of verlaat mij nooit. Hij geeft mij de vrijheid en ruimte om te werken aan mijn geloof, ook al word ik soms bang van die vrijheid. Zonder dat, vermoed ik dat ik nooit echt groei en ontwikkel. Een volwassen boom kan tegen zware stormen zonder dat hij gesteund wordt, omdat zijn wortels diep in de grond geworteld zijn, diep genoeg om op zijn plaats te blijven staan. Ook al heb ik nog heel veel te doen qua groei, ik heb het idee dat God ernaar verlangt mij mogelijkheden te bieden waardoor mijn geloof kan groeien en mijn wortels dieper kunnen gaan.
 

Over de blogger

Alycia


Alycia komt uit Texas (USA) en werkt als naventure trainer bij Navigators Nederland. In haar column vertelt zij over haar dagelijkse leven met God.