Headline

< terug

Als je extravert bent is de wereld mooi. Je hebt contacten met interessante figuren, raakt geïnspireerd, krijgt energie van anderen. Je hebt veel ideeën, denkt daar al pratend over en vind het heerlijk om onder de mensen te zijn.

Als ik dit alleen al lees, word ik er al moe van. Ik ben namelijk introvert. Ik krijg energie van alleen zijn, ik denk heel lang na voordat ik iets zeg en heb minder, maar wel goede, ideeën. Een minderheid van de mensheid is introvert. Verschillende bronnen noemen percentages van een kwart tot een derde van de mensheid.

Leidinggeven
Als leider moet je daar wat mee. Het kan lastig zijn als introverte leider leiding te moeten geven. Daar schreef ik vorige week een blog op mijn eigen site over (lees die ook voor een hele ruwe schets over wat introversie eigenlijk is).
Het kan net zo lastig zijn als extraverte leider introverte mensen in je team te hebben. Die vage stille types die pas na de vergadering met goede ideeën komen. Die je af ziet haken als jij je ideeën spuit. Je snapt ze niet, maar je hebt ze wel nodig. Ben jij zo’n leider? Lees door!

Tips voor jou als extraverte leider
Wat ik je vooral mee wil geven is dit: Ga voorop. Jij bent goed in gaan, waar de introvert moeite mee heeft. Jij bent er goed in een groep in beweging te krijgen. Maar: Kijk wel achterom. Jij bent er goed in introverte mensen in beweging te krijgen, als ze je vertrouwen. Vier tips.

  • Geef ruimte aan iedereen in de groep. In een onderzoek ontdekte men dat extraverte mensen in een groep meer invloed hadden dan introverte mensen. Logisch, zou je zeggen, maar dat effect was onafhankelijk van de kwaliteit van de ideeën. Een extravert met slechte ideeën wordt eerder gevolgd dan een introvert met goede ideeën. Zorg dus als leider dat je alle ideeën verzamelt. Dat betekent dat je actief op zoek moet naar de mening van de mensen die niet zo snel iets zeggen. Geef iedereen de ruimte.
  • Kom met ideeën ruim voordat je er een beslissing over moet nemen. Toen iemand mij vroeg of ik seminar wilde geven zei hij: ik stuur je vast een mail met een vraag, over twee dagen hebben we een meeting, dan kunnen we het erover hebben. Dat was goed, dat gaf me de tijd om zijn ideeën te verwerken en mijn eigen ideeën te vormen. Als je met introverte mensen in je team zit of met een introverte medeteamleider dingen moet beslissen, is het goed om tijd tussen die ideeën en de beslissing te laten zitten. Als dat kan.
  • Leer je teamleden kennen. Dat is heel logisch, maar voor een extraverte leider kan het een valkuil zijn om te veel zijn eigen stempel op de groep te drukken. In ieder geval op het introverte deel. Investeer dus tijd in al je teamleden, zodat je ze kent, liefhebt en respecteert. Op zo’n moment is de kans dat je in die valkuil trapt meteen een stuk kleiner. Hou van je teamleden. Bid voor ze en vraag of God je met zijn ogen wil laten kijken.
  • Wees een voorbeeld en ga voorop. Je doet dingen makkelijker dan introverten, je krijgt dingen sneller gedaan, je hoeft minder snel een drempel over. Dat maakt je een voorbeeld voor mensen die meer aarzelen. Als jij de vorige drie punten in het oog houdt, zal je het vertrouwen van de groep hebben. Dan kun je vooropgaan en laten zien hoe dingen moeten, omdat ze weten dat je echt wel achteromkijkt hoe het met ze gaat. Als je het vertrouwen van introverte mensen gewonnen hebt, zal je ze kunnen inspireren.
Oeganda
Ik heb ooit een evangelisatiereis naar Oeganda gemaakt. Ik moest extraverte dingen doen: Met onbekende kinderen sporten, mensen over Jezus vertellen, met heel veel Afrikanen in heel kleine busjes zitten. Ik heb me die twee weken vaak onzeker gevoeld, ik zat niet altijd lekker in mijn vel, maar ik heb ook dingen gedaan die ik nog nooit gedaan had. Een van de redenen daarvoor was dat ik een teamleider had die soms zei: neem even wat rust en soms zei: Matthijs, volgens mij moet je dit gewoon doen.

Impact
Daarom als afsluiter voor elke jonge leider, introvert of extravert, deze bemoediging: Je hebt impact op je team. Je faciliteert groei, je kunt het verschil maken in een team en dat is een bevoorrechte positie. Geniet daarvan. En ik hoop dat deze blog je daarbij helpt. Dat jij het beste naar boven haalt in de groep die je leidt. Ik heb goede leiders gehad die dat bij mij hebben gedaan en daar ben ik ze dankbaar voor.