Headline

< terug

‘God wil ons niet alleen van de zonde bevrijden, maar ook van die dingen waarvan we genieten maar waar we uiteindelijk aan verslaafd raken’ – Pricilla Shirer
 
Is dat geen diepe gedacht? Pasgeleden keek ik naar een opname van een preek van Pricilla Shirer, een mede Texaan, en zij sprak over het vinden van echte rust. De quote hierboven raakte me diep. Er zijn goede dingen waaraan ik verslaafd kan raken als zij de grenzen overgaan die ik in mijn leven zou moeten hebben. Je kunt je afvragen wat ik daarmee bedoel. Een goed voorbeeld van iets waaraan ik me soms verslaafd voel is … suiker. Suiker op zichzelf is niet slecht, maar als ik er teveel van eet raak ik eraan verslaafd. Ik verlang ernaar op de momenten dat ik het niet heb. Ik heb vaak het gevoel dat ik er meer van nodig heb ook al weet ik verstandelijk dat dat niet zo is. Het is een (relatief) goed iets waar ik me toch verslaafd aan voel. Het brengt destructie in mijn leven in plaats van herstel. Hoe is dit verbonden met de rest?
 
Onderdeel van de bedoeling van Bijbelse rust is dat je leeft in een omgeving waar je het herstel van Jezus ervaart. Precies zoals we slaap nodig hebben om ons lichaam te laten herstellen, als ook waarom we een Sabbat nodig hebben om onze zielen te laten herstellen. Theoretisch gezien vind ik dit logisch, maar als je een beetje op mij lijkt dan heb je waarschijnlijk ook plekken in je leven waar jij je niet vrij voelt – plekken waar je je een slaaf voelt. De grenzen van de goede dingen in je leven vervagen nogal eens en nu ben je een slaaf van datgene wat goed was. Voor de een is dat voedsel, voor de ander werk of een relatie of zelfs technologie (hallo Netflix). Het goede nieuws is dat Jezus jou en mij kan helpen als we ons verslaafd voelen en we zijn herstel nodig hebben in bepaalde gebieden van ons leven. Ik denk niet dat per se makkelijk is of snel verandert, maar ik weet wel dat Hij veel meer belang hecht aan mijn vrijheid dan dat ik dat zelf meestal doe. Hij is veel meer gericht op mijn herstel dan ik zelfs maar kan dromen om te zijn. Dus vandaag kies ik ervoor om me niet schuldig te voelen over die gebieden waarin ik mij verslaafd voel, maar kies ik ervoor om die gebieden aan Hem over te geven. Ik hoop dat jij dat ook kunt.
 

Over de blogger

Alycia


Alycia komt uit Texas (USA) en werkt als naventure trainer bij Navigators Nederland. In haar column vertelt zij over haar dagelijkse leven met God.