Headline

< terug

Ik hou van treinreizen. En aangezien ik in het noorden van het land woon, doe ik het ook zeer regelmatig. Op een van die reizen trof me een beeld dat me altijd is bijgebleven en ook nu tot me spreekt.
 
Ik zit op Utrecht Centraal te wachten op mijn aansluiting. Ik heb meer dan een half uur overstaptijd en weet een plekje op een bank te bemachtigen. In een tijdperk zonder mobiel internet, vul ik mijn tijd met mensen kijken. Een mama met haar dochtertje (een jaar of vier?) komen mijn blikveld binnen. Zoals altijd is het erg druk op Utrecht Centraal. De moeder loodst haarzelf en haar dochtertje behendig door de mensenmassa op weg naar de juiste roltrap voor het juiste spoor voor de juiste trein op de juiste tijd.

Vol vertrouwen
En dochterlief? Die heeft alleen maar oog voor haar pop die ze stevig in haar arm geklemd heeft. Met haar andere hand houdt ze de hand van haar moeder vast. Ze lijkt geen erg te hebben in al die mensen om haar heen, de keuze van al die verschillende sporen, de mensen die ontweken moeten worden, de tijd waarbinnen dat allemaal moet plaatsvinden. Ze volgt, vol vertrouwen, met haar hand in de hand van haar moeder. En terwijl ik moeder en dochter observeer en geniet van het kleine meisje dat zo in haar eigen wereldje leeft, is het alsof God zegt: zo mag je ook zijn bij mij.
 
Veilig
Hou mij maar stevig vast. Ik breng je veilig op de juiste plek. Je hebt geen weet van alles wat er om je heen plaats vindt. En dat hoeft ook niet. Vertrouw Mij, hou Mij stevig vast. Maak je niet druk om welke strategie, welke doelen, wat andere mensen wel of niet doen, om timing, om de geestelijke strijd om je heen. Het is allemaal reëel, maar Ik breng je veilig naar de overkant. Laat je leiden door Mijn Geest en richt je op wat Ik in je leven breng.
 
En terwijl ik mijn leven geef aan waar ik niet omheen kan in mijn hart - de vreemde vogels in Nederland - zijn er allerlei mensen, strategieën en meningen die me regelmatig verwarren. Dit beeld komt dan weer naar boven. Het meisje en haar pop, haar hand stevig in de hand van mama.
 

Over de blogger

Anne


Anne probeert Jezus te volgen, terwijl ze haar leven deelt met nieuwe Nederlanders. Haar blogs gaan over vreemde vogels in Nederland. Want ... zijn we niet allemaal een beetje vreemd? De naam Anne is een pseudoniem.