Headline

< terug

1. de mogelijkheid om snel te herstellen van moeilijkheden.
2. De mogelijkheid van een substantie of object om terug te keren naar de oorspronkelijke vorm 

Als je ooit in slow motion naar het stuiteren van een tennisbal gekeken hebt dan zie je dat het onder de druk wordt samengeperst, maar zichzelf weer uitrekt als het omhoog stuitert. Het is ontworpen om veerkrachtig te zijn – zich te herstellen. Stel je nu een glazen vaas voor die in slow motion op de grond valt. De vaas raakt de vloer en valt in duizend stukjes uit elkaar.  Een vaas is niet gemaakt om zichzelf te herstellen.
 
Goed nieuws! Wij zijn gemaakt om veerkrachtig te zijn. God beloofd dat zijn weldaden elke ochtend nieuw zijn. Hij heeft ons ook zo gemaakt dat wij kunnen herstellen als het leven zwaar is. Maar net als een tennisbal die zijn veerkracht verliest als hij te vaak geslagen wordt, kunnen wij ook onze veerkracht verliezen.

Denk eens aan een moment in je leven waarvan je niet maar kon herstellen.  Ik moest denken aan een paar jaar geleden toen mijn lichaam maar niet wilde herstellen van een nare bronchitis. Zes maanden lang leefde ik in een soort overlevingsmodus, uitkijkend naar het moment dat ik me weer normaal zou voelen. Ik denk ook aan een periode in een voormalig team waarin veel spanning was. Het bleef wat hangen bij me en ik leek emotioneel niet in staat et herstellen omdat de spanning zo zwaar was.

Dus ook al zijn we gemaakt om te herstellen, soms lukt het gewoon niet.  – maar we hebben een geheim wapen – de kracht van de heilige Geest! Hij kan ons opnieuw vullen. Vraag Hem daar te komen waar jij veerkracht mist. Hij helpt!