Headline

< terug

In deze tijd van het jaar lijkt alles tot leven te komen. De bloemen gaan bloeien. De lammetjes huppelen vrolijk in de wei. Mensen maken lange wandelingen. Het is echt iets om dankbaar voor te zijn … en ik ben dankbaar! Meestal!  In deze tijd van het jaar ervaar ik ook iets wat jou misschien ook bekend in de oren klinkt. Ik voel me moe – moe van het werken in mijn bediening. En eigenlijk moet ik dat helemaal niet zeggen, want ik hou van mijn werk en het lijkt bijna fout om mijn moeheid toe te geven. Maar het is er wel ...

Toen ik in de USA woonde was het einde van het universiteitsjaar altijd begin mei en dan was ik zo blij dat het einde van het seizoen was gekomen. Het ritme in Nederland is anders. De scholen stoppen pas rond juli! En nu, elk jaar in april, loop ik tegen die muur van moeheid aan en moet ik mijzelf eraan helpen herinneren dat ik ook moet bijtanken. En ik denk oprecht dat het meer is dan geestelijk bijtanken, het gaat ook over emotioneel en fysiek bijtanken. Ook dit jaar is dat gevoel er weer. Wat ben ik dankbaar voor de uitnodiging van Jezus in Mattheüs 11:28-30 (vertaling van de Message):
 
‘Ben je moe? Uitgewrongen? Opgebrand in je geloof? Kom bij Mij. Ga op weg met Mij en Ik zal je herstel geven. Ik zal je laten zien hoe je echt tot rust kunt komen. Loop met Me mee en werk met Mij – kijk hoe Ik het doe. Leer van de ongedwongen ritmes van genade. Ik zal niets zwaars of niet passend op je schouders leggen. Blijf in Mijn gezelschap en leer om vrij en licht te leven.’
 
Misschien heb jij hetzelfde gevoel. Misschien heb jij ook een moment met Jezus nodig om op te laden. Ik wil je stimuleren om een ‘ziele-check’ te doen. Hoe voel je je vandaag? Wat heb jij nodig om te leven in zijn ongedwongen ritmes van genade?
 

Over de blogger

Alycia


Alycia komt uit Texas (USA) en werkt als naventure trainer bij Navigators Nederland. In haar column vertelt zij over haar dagelijkse leven met God.