Headline

< terug

Proverbs 3:5-6: Trust in the Lord with all your heart and lean not on your own understanding; in all your ways submit to him, and he will make your paths straight. 

Elke dag opnieuw voelt dat als de uitdaging. Vertrouwen. Vertrouwen dat God een plan heeft en echt wel weet waar Hij mee bezig is. Halsoverkop ben ik vertrokken uit Ibiza toen de corona-crisis begon. Op het moment dat ik mijn koffer pakte, dacht ik met twee of drie weken wel weer terug te zijn op Ibiza. Inmiddels ben ik al drie maanden in Nederland ... Waar is God mee bezig?

Vorige maand moest ik verhuizen op Ibiza. Het appartement waar ik in woonde, ging verkocht worden. Ik ben verhuisd, zonder zelf ook maar een doos in te pakken. Geen afscheid van mijn mooie plekje, geen transitie, mijn vrienden hebben mijn huis leeg moeten halen. Ik snap er niets van ... Vertrouwen. Vertrouwen dat God weet waar Hij mee bezig is, dit niet zonder reden doet. 

Vorige week maakte de vliegtuigmaatschappij bekend dat ze weer naar Ibiza zouden gaan vliegen. Binnen een uur had ik mijn ticket geboekt en merkte ik een opluchting. Een opluchting omdat ik wist wanneer ik weer terug kon naar mijn thuis, dat het toch nog zou gebeuren. 24 uur later werd mijn vlucht geannuleerd, toch niet over twee weken weer naar Ibiza. Ik snap er niets van ... Vertrouwen.

Vertrouwen dat God weet waar Hij mee bezig is, dit niet zonder reden doet. Er moet nog een plan van Hem zijn om mij nog langer in Nederland te houden. 

Elke dag opnieuw bid ik of God me wil helpen om Hem en zijn plan te vertrouwen. Ik snap niet wat er allemaal gebeurt en waarom het zo gaat. Maar Hij wel. Hij weet het veel beter. Hij gebruikt alles ten goede, zolang ik op Hem vertrouw.

Vertrouwen, een van de moeilijkste dingen om te doen voor ons als mensen. Maar God is ons vertrouwen waard, Hij laat ons nooit zitten! Hij weet wat Hij aan het doen is, ook al zie ik het (nog) niet. 

Proverbs 3:5-6: Trust in the Lord with all your heart and lean not on your own understanding; in all your ways submit to him, and he will make your paths straight.