Headline

< terug

Mijn vader was een piloot bij de Amerikaanse Luchtmacht. Op mijn achtste was ik al vier keer verhuist naar verschillende steden, waaronder vier jaar in het Verenigd Koninkrijk. Ik herinner me nog dat mijn ouders de volgende plek bespraken waar hij werd gestationeerd. Een plek op veertien uur reizen van waar we nu woonden. Ik was er kapot van. Mijn vrienden, mijn hobby’s, mijn leven was eindelijk stabiel en floreerde zo goed als dat kon voor een tiener. Ik worstelde met mijn boosheid ten opzichte van mijn vader, omdat hij toeliet dat dit met mij gebeurde en ik was intenst verdrietig vanwege deze komende verandering. Ik had het gevoel dat ik sociaal gezien deze verhuizing niet zou overleven. Ik fantaseerde erover om bij mijn beste vriendin Nikkie, die aan de overkant woonde, te blijven. Misschien zouden haar ouders het goed vinden dat ik daar kwam wonen, zodat ik op deze zo geliefde plek kon blijven.

Maar toen gebeurde er iets onverwachts. Mijn vader die zo van vliegen hield besloot om voor anderhalf jaar een kantoorbaan aan te nemen. Waarom? Stabiliteit. Hij wilde zijn kinderen een kans geven om een stabiele jeugd te hebben. Hij gaf het vliegen op zodat wij in de stad konden blijven die we thuis noemden.

Nu, als volwassene, realiseer ik mij wat een groot offer dat voor hem geweest is. En ik ben hem diep dankbaar dat hij dat voor ons heeft gedaan. Zijn offer gaf mij iets dierbaars – diepe vriendschappen tijdens mijn tienerjaren, mogelijkheden tot geestelijke groei door onze plaatselijke kerk en een stevig fundament om op te staan terwijl ik uitpuzzelde hoe de wereld om mij heen in elkaar stak.

De stabiliteit die hij mij daarmee gaf in die kwetsbare tijd is nu zo waardevol voor mij. Zijn voorbeeld gaf mij een dieper begrip van Gods aanbod om onze rots te zijn in onzekere tijden. En in deze onzekere tijden hoop ik dat jij Gods onwankelbare fundament ervaart onder jouw voeten en een stuk zekerheid door te weten dat jouw toekomst in zijn handen is.

Over de blogger

Alycia


Alycia komt uit Texas (USA) en werkt als naventure trainer bij Navigators Nederland. In haar column vertelt zij over haar dagelijkse leven met God.