Headline

< terug

De afgelopen maanden heb ik genoten van mijn status als verloofde vrouw. Jezus gebruikt deze relatie om mij te vormen op verrassende en soms ook confronterende manieren. Deze week heb ik het voorrecht om bij de Alpha leiderschapsconferentie te mogen zijn.
 
Het is de eerste keer dat ik naar een conferentie ga waarbij ik steeds aan iemand anders denk dan mezelf. Ik blijf denken hoe graag mijn verloofde hier zou zijn en hoe waardevol sommige van de workshops zijn voor onze toekomstige huwelijk. Zojuist was ik bij de workshop geld, seks en macht. De sprekers kozen ervoor om deze onderwerpen te bespreken in de context van het huwelijk. Voor mij is dat fantastisch, maar tegelijkertijd was ik me zeer bewust van het grote aantal singles om mij heen, die zich genegeerd konden voelen nu alles gericht was op het huwelijk. Eerder was ik die single vrouw die zich genegeerd voelde.
 
De kerk doet er goed aan om singles meer aan te spreken, want hun levens betekenen net zoveel als die van getrouwde mensen. In de Bijbel is er geen verschil tussen single zijn of getrouwd. Waarom voelen zoveel alleenstaande mannen en vrouwen zich minder verbonden en ongezien in de kerk? Wij beschadigen onszelf als kerk als we deze grote groep in ons midden negeren. We missen hun talenten, hun gaven en hun unieke perspectief. Neem een moment om te bidden voor de alleenstaande mensen in de kerk. Denk erover om contact te leggen en nodig hen uit op de koffie of voor het eten.
 
En singles, geef niet op. Blijf contact leggen met mensen in jouw kerk, ook jij kunt relaties ontwikkelen met gezinnen in jouw kerk. Zoek die plekken waar je aansluiting vindt en je kunt dienen tussen je getrouwde vrienden. Jij hebt hen net zo hard nodig als zij jou!
 

Over de blogger

Alycia


Alycia komt uit Texas (USA) en werkt als naventure trainer bij Navigators Nederland. In haar column vertelt zij over haar dagelijkse leven met God.