Headline

< terug

In elke goede cowboyfilm (ja, ik kom tenslotte uit Texas) is er een ‘sidekick’, een partner. Die persoon is niet de held van het verhaal, maar hij speelt de rol van de bemoediger en zo af en toe helpt hij de held een beetje. In mijn verhaal zie ik Jezus vaak als de partner in mijn verhaal, maar als ik erover doordenk is het juist precies andersom. Hij is de held van het verhaal en ik ben de ‘sidekick’ in dit koninkrijks-avontuur. Waarom is dit belangrijk?
 
Mijn verhaal is veel te klein. Als het alleen maar ging om dat Hij mij helpt in mijn verhaal en ik zou de held zijn, dan was het verhaal o zo saai. Ik ben niet echt iemand die risico’s neemt. Ik hou er niet van om nieuwe dingen te proberen en ik hou er zeker niet van om vijanden te confronteren om zo de situatie te redden. Mijn verhaal zou niet eens in de buurt van een succesvolle western komen.
 
Maar deel zijn van zijn verhaal is zoveel interessanter, en ook spannender. Het is een film die je niet kunt missen. Een film die alle bezoekersrecords breekt. Hij redt de wereld van een vijand die deze wereld wil vernietigen. Hij vraagt mij om samen met Hem een geestelijk gevecht aan te gaan, een gevecht dat ik vaak niet eens kan zien, maar waarvan ik weet dat het er wel is. Soms, als ik met iemand over Jezus praat of voor iets bid waar weerstand over is, zie ik kleine stukjes van dit epische gevecht. De vijand werkt hard om te stelen, doden en te vernietigen, maar de held, Jezus, vecht keihard terug. Ik ben er niet zo zeker van hoeveel ik Hem help in dit avontuur, maar ik ben blij dat ik er onderdeel van mag zijn. Het geeft mij betekenis en doel. Het geeft mij de zekerheid dat mijn leven niet saai of betekenisloos zal zijn als ik samen met Jezus in iets ben dat zoveel groter is dan ik.
 
Hoe is dat voor jou? Hoe ervaar jij jouw vriendschap met Jezus in jouw leven?
 

Over de blogger

Alycia


Alycia komt uit Texas (USA) en werkt als naventure trainer bij Navigators Nederland. In haar column vertelt zij over haar dagelijkse leven met God.