Headline

< terug

We zitten midden in de vastentijd voor Pasen, de voorbereidingstijd voor Goede Vrijdag waarop we herdenken hoe Jezus voor ons aan het kruis is gestorven. Tijdens deze vastentijd hebben wij als community besloten dat er elke dag iemand een prayer walk maakt. We hebben vier plekken uitgekozen waar we graag willen bidden en elke dag is een van ons aanwezig op die plek om biddend rond te lopen. We bidden voor een zegen over die plek, voor nieuwe mogelijkheden, maar we willen ook vooral luisteren naar wat God te zeggen heeft.
 
Twintig jaar geleden is het werk van 24-7 op Ibiza begonnen. Voor de eerste mensen die hier kwamen wonen, waren de eerste jaren alleen maar gevuld met deze prayer walks. Ze deden niets anders dan elke dag rondlopen in de stad en bidden tot God. Dat was hun werk, het enige wat ze deden. Na een aantal jaar kwamen er doorbraken, ze hadden mensen leren kennen en zagen langzaamaan wat er nodig was in San Antonio. Het werk wat ik deze dagen doe, is dus voortgekomen uit mensen die jarenlang alleen maar gebeden hebben. 
 
Toen het werk in San Antonio steeds meer vorm kreeg, begonnen we met bidden in Ibiza Stad. Na een aantal jaren gebedswandelingen te hebben gelopen, verhuisden er mensen om daar te gaan wonen. Hun eerste jaren waren gevuld met gebedswandelingen en wachten op Gods teken om iets te gaan doen. Pas na een paar jaar begonnen zij praktische werkzaamheden te doen, maar nog steeds lopen zij elke dag biddend door de straten. 
 
Op dit moment bidden we op een derde plek op het eiland. Al een aantal jaar worden hier gebedswandelingen gelopen om biddend voor te bereiden op wat er eventueel kan groeien. We zouden allerlei dingen kunnen verzinnen, maar we willen biddend afwachten tot God duidelijk spreekt over wat Hij wil dat daar ontstaat. 
 
Geduld. Eerst jarenlang bidden voordat daadwerkelijke de handen uit de mouwen worden gestoken. Een fundatie van gebed en beloftes van God, daar willen we ons werk graag op bouwen. We blijven deze gebedswandelingen doen, in San Antonio, Ibiza Stad en ook op de derde plek. Gebed is de fundatie van ons werk. 
 
We willen zo graag snel onze handen uit de mouwen steken en praktisch aan de slag. Maar zijn we ook bereid om te wachten tot God zegt 'ga'? Zijn we bereid om eerst jarenlang te bidden, zonder dat er iets gebeurd, om te wachten op Zijn goedkeuring? Ben jij daartoe bereid? 
 

Over de blogger

Barbara


Barbara woont en werkt op Ibiza voor 24-7 Prayer en NavMissions. Haar blogs gaan over haar dagelijks leven tussen de feestende mensen en hun zoektocht naar geluk.