Headline

< terug

Op zoek naar een plek, weg van alle drukte en afleiding, waar ik God opnieuw kon verstaan. Op zoek naar een plek, waar ik mijn gedachtes de vrije loop kon laten, in vertrouwen dat God ze zou sturen. Na twee weken vakantie in Nederland, om bij te komen van de hectiek van het zomerseizoen, kwam ik terug op Ibiza en merkte ik dat ik op zoek moest naar die plek waar ik even heel dicht bij God kon komen. Een plek waar ik mijn gedachtes kon ordenen en opschrijven om zo rust te krijgen. Een plek waar ik Zijn stem weer kon verstaan. 

In huis kon ik de rust niet vinden, ik wist dat ik naar buiten moest. Zonder oordopjes, geen muziek, alleen maar de stilte en de geluiden van de natuur. Zittend op een bankje in de zon, terwijl de golven op de rotsen stuksloegen door de harde wind, vond ik mijn plek. Een plek waar ik echt rustig werd, geen afleiding had van mijn telefoon of muziek, maar gewoon eerst eens zat te staren naar de golven. Na een poosje pakte ik mijn opschrijfboekje er bij en begon het schrijven. Uren heb ik op dat bankje gezeten, terwijl God mijn gedachtes stuurde en me hielp ze te ordenen en op te schrijven. 

Sindsdien loop ik elke dag even naar dat bankje. Soms is dat voor tien minuten, soms is dat voor anderhalf uur, maar elke dag heb ik die rust en dat specifieke moment met God nodig. Daar op dat bankje vind ik rust en vind ik Hem. Daar op dat bankje nodig ik Hem uit om door mijn gedachtes heen te spreken en me te inspireren.
 
De verbinding met God hebben we allemaal nodig. Zonder de relatie kunnen we niet, dan kunnen we niet het leven leiden dat God voor ons bestemd heeft. Als ik niet bij dat bankje kom, dan gaat de dag zomaar voorbij; maar wanneer ik God op zoek, besef ik weer waarom ik hier ben en wat voor plek ik mag innemen in zijn Koninkrijk.

Wanneer ik God op zoek, besef ik dat zijn plannen en ideeën zoveel mooier zijn dan mijn eigen plannen. Wanneer ik God op zoek, vind ik rust en durf ik te vertrouwen dat Hij alles in zijn handen heeft. Wanneer ik God zoek, ben ik mijn ultieme zelf met zijn Geest die in mij leeft. Elke dag heb ik God nodig, elke dag heb ik de verbinding nodig, elke dag heb ik het bankje nodig. Wat is jouw plek? 
 

Over de blogger

Barbara


Barbara woont en werkt op Ibiza voor 24-7 Prayer en NavMissions. Haar blogs gaan over haar dagelijks leven tussen de feestende mensen en hun zoektocht naar geluk.