Headline

< terug

Ik wil je graag vertellen over een aantal van mijn favoriete paastradities uit mijn jeugd. Net als veel van jullie gingen wij naar de kerk. We hadden een speciale dienst tijdens de zonsopgang. Dik ingepakt zongen we buiten in de KOUDE Nebraska ochtend onze lofliederen voor de Koning der Koningen, omdat Hij was opgestaan en de dood had verslagen! Eenmaal thuis wachtte ons een heerlijke maaltijd, die we vaak samen met twee andere families aten, om daarna te beginnen aan de eierenjacht in onze tuin. Ik weet nog dat we onze hond daar uit de buurt moesten houden want hij wist alle eieren te vinden voordat wij ze zagen en dat was niet goed voor haar en wij vonden dat uiteraard ook geen goed idee. Mijn broer en ik renden door de tuin om de meeste eieren te vinden. Meestal won hij.

Elke herinnering die ik heb rondom Pasen bevat het samen vieren met mensen. Maar dit jaar staan we voor de unieke situatie dat we samen met alle gelovigen dit feest vieren zonder bij elkaar te zijn. Mijn kerk stuurde ons ideeën hoe je Pasen in je eigen huis kunt vieren.  Een aantal tips geef ik hier door, in de hoop dat dit jullie helpt om Pasen ook thuis speciaal te maken.

Tip 1: Maak een Paastuin. Dit kun je maken van elk soort materiaal. De bedoeling is dat het de tuin en de graftombe voorstelt waar Jezus werd begraven. De meeste mensen gebruiken mos, zand en bloemen, maar ik had het gekke idee om snoep te gebruiken. Hij is nog niet klaar, zoals je kunt zien in de foto’s. Maar ik denk dat vooral de kinderen enthousiast zullen zijn om zo hun eigen Paastuin te maken, en tegelijkertijd is het een mooie manier om over dat belangrijke deel van het paasverhaal te vertellen.

Tip 2: Probeer deze week elke dag bewust samen met anderen te bidden. Elke ochtend en avond gebruikt mijn kerk een gebedsapp en Zoom om samen te bidden. Zoek een gebedsapp die bij je past en bel een vriend, of vraag je partner en je gezin om met je mee te bidden. Ik kan me voorstellen dat het vooral ook fijn is, als je ouders of grootouders hebt die nu in isolatie zitten, om elke dag met hen te bidden. Het kan jullie allemaal een nieuwe focus geven, een moment om vooruit te kijken.

Tip 3: Maak die geweldige Paasmaaltijd en geniet ervan met wie er bij je is. Geniet er ook van als je alleen bent! Sommige tradities zijn te goed om ze niet te doen. Geniet van de zegeningen van een goede maaltijd op een speciale dag.

Ik weet zeker dat er nog veel andere manieren zijn om Pasen in je huis dit jaar speciaal te maken. Denk erover na wat jou bemoedigt en jou helpt om je erop te focussen dat Jezus de Koning is over iedereen!

Over de blogger

Alycia


Alycia komt uit Texas (USA) en werkt als naventure trainer bij Navigators Nederland. In haar column vertelt zij over haar dagelijkse leven met God.