Headline

< terug

Een beetje nukkig vertrok ik naar de 24-7 gebedskamer in Perplex. Ik had een hele groep mensen uitgenodigd, maar het leek erop dat er vrijwel niemand zou komen. Ik was moe en was het ook een beetje zat: mensen enthousiasmeren, voorop gaan, grote dingen verwachten. Uiteindelijk gebeurt er soms ook gewoon niks en voelt het als energieverspilling. Gelukkig kon ik nog net voor vertrek opnieuw enthousiasme vinden: God is dezelfde en ik mag veel van Hem verwachten, of ik nu met twintig man bid of in mijn eentje.

Uiteindelijk was de tijd kostbaar: God kwam, Hij liet zich opmerken. … en mijn vriendin Hanneke ook! Het was een cadeau om met haar een lijst van zegeningen van de afgelopen jaren te mogen delen; hierdoor zag ik zelf ook weer wat God aan het doen is. Ik vertelde over Ezechiël 37, waar Ezechiël van God de vraag krijgt of een flink aantal losse botten weer tot leven kan komen. ‘Dat weet U alleen, God’ antwoordt hij. En … God deed het, nadat Hij leven uitsprak over de botten. Ik vertelde dat ik ook vaak ‘leven’ bid over studenten. We vierden en dankten samen voor het leven dat God geeft en wat ik zie groeien.

Daarna haakten we nog even aan bij de worship met een flinke groep studenten. De sfeer was bijzonder: krachtig, verlangend.
Op een gegeven moment zongen we:

‘Then came the morning that sealeld the promise
Your buried body began to breathe
Out of the silence, the roaring Lion
Declared the grave has no claim on me.’

En ineens wist ik: dit is het. Jezus’ lichaam begon te ademen, net als die botten die weer bij elkaar gekomen waren. Die botten, die vraag die God aan Ezechiël stelde: HET KAN! Jezus zelf is het bewijs dat wat dood is, weer levend kan worden. Het is geen vraag meer, maar een belofte. Het is al begonnen: Jezus is alweer levend. Hij is de eerste.

Die avond, bij de gebedskamer, stond ik tussen een ‘volgende’ groep: Na Jezus komen stukje bij beetje overal meer mensen tot leven. Die aanbiddende groep studenten, dat waren mensen die diezelfde opstanding van Jezus hadden meegemaakt.

Het is aan het gebeuren!

Het kan.
 

Over de blogger

Philinde


Philinde is stafmedewerker in Nijmegen en vertelt in haar blogs over thema's in haar leven en haar werk