Headline

< terug

‘Waar nodigen we mensen nu echt voor uit, als we hen meevragen op een geestelijke reis? – Ruth Haley Barton
 
Pasgeleden stond ik op de campus te kijken naar de studenten die voorbijliepen en ik vroeg me af of een van hen Jezus al eens had ontmoet. Kenden ze Hem persoonlijk, of helemaal niet? Ook al ben ik al lang onderweg met Jezus, soms vergeet ik waarvoor ik mensen uitnodig als ik hen over Jezus vertel. Soms staat mijn eigen geestelijke reis stil en voel ik me daarin wat verloren. Waar nodig ik de mensen dan voor uit?
 
Dit is geen blog van zelfveroordeling maar een simpele herinnering aan mezelf (en jou) dat onze geestelijke reis een lange reis is met veel bochten onderweg. Je kunt je op dit moment heel ver van Jezus voelen of dichterbij dan ooit. Maar ongeacht waar je bent op je reis, het is niet de bedoeling dat je die alleen doet. Een geestelijke Jezusreis is bedoeld om samen te doen – anderen mee te nemen terwijl je onderweg bent – zelfs als je traag gaat en zelfs als je het idee hebt dat je stilstaat. De missie van Jezus is om de weg, de waarheid en het leven te delen door alle mensen toegang te geven tot de Vader en deel te laten zijn van Gods Koninkrijk door Hem. Hij gaf die missie aan ons door.
 
Het is een geweldig privilege om op reis te zijn met Hem, maar het is niet de bedoeling dat ik alleen loop. Zijn opdracht voor jou en mij is om andere uit te nodigen in het grote verhaal van Gods liefde en zijn verlossingsplan voor elke man, vrouw en kind op deze planeet. Net als ik kun jij ook vergeten hoe geweldig dit plan is en misschien heb jij ook het gevoel dat je zo nu en dan stilstaat op je reis. Mijn bemoediging voor jou is dat Jezus nog steeds met je meegaat op jouw reis. Als je het gevoel hebt dat je vastzit, praat met iemand die je vertrouwt en bid samen. En onthoud dat het niet uitmaakt waar je op je reis bent, God wil mensen tot zich trekken door jou. Blijf mensen uitnodigen op de Jezusreis samen met jou en verwacht dat zij Hem met jou ontmoeten.  
 

Over de blogger

Alycia


Alycia komt uit Texas (USA) en werkt als naventure trainer bij Navigators Nederland. In haar column vertelt zij over haar dagelijkse leven met God.