Headline

< terug

‘Breathe' is thema van het NSV focusweekend 2020. We gaan dit weekend samen stilstaan bij wat het betekent om te leven vanuit rust. Dienteam voorzitter Lisa vindt dit nog behoorlijk uitdagend. 

‘Gewoon door blijven ademen, Lies.’ Deze zin heb ik vaak tegen mezelf gezegd of van anderen gehoord. Aan het begin van de week kan ik naar mijn agenda kijken en denken ‘zo, deze week ga ik weer van afspraak naar afspraak’. Een week waarin ik word geleefd, in plaats van dat ik het leven leef.

Ik wil het allemaal. Bedrijfskunde en Rechten, actief op de universiteit en bij de vereniging; ik kan niet kiezen. Daarnaast ook nog regelmatig willen sporten en het liefst op alle vrije momenten bijpraten met vrienden. De drang om na te denken over mijn cv is groot; ‘doe ik wel genoeg om echt een leuke baan te krijgen later, Alleen studeren is tegenwoordig niet meer genoeg om je te onderscheiden, zeker niet bij een studie waar elk jaar 500 studenten starten. Voor jou 10 anderen, dus zorgen dat je opvalt. Dit zorgt dat mijn studententijd soms net voelt als een wedstrijd. Wie het beste presteert, die wint.

Toch geloof ik dat dit niet is wat God bedoeld heeft voor mij. Aan het begin van Genesis zien we dat God nadat de mens werd geschapen rust neemt. Hij geeft de mensen gelijk een rustdag. Hierin zie ik terug dat we niet eerst hoeven te presteren, om vervolgens aanvaard te worden. We mogen vanuit rust op pad gaan. Wat vaak makkelijker gezegd is dan gedaan. Mijn hoop voor Focus is daarom dat we mogen leren en nadenken over hoe we vanuit Gods rust op pad mogen gaan. Ik hoop dat we, dat jij, op adem mag komen bij God. Om vervolgens vanuit die rust, met zijn aanvaarding, weer het studentenleven in te gaan.


Door Lisa de Jager, voorzitter dienteam focusweekend.