Headline

< terug

Navigators Europa verwelkomen hun nieuwe leiders Bill en Cathy Sparks. Beiden zijn al sinds hun studententijd betrokken bij Navigators en in 1997 werden ze stafmedewerkers. Daarvoor verlieten ze een carrière bij IBM, zodat ze gehoor konden geven aan deze roeping. Hiervoor hebben ze gewerkt in Japan met Young Professionals en in Taiwan waar ze mede leiding gaven aan de bediening van Navigators in China.
 
Na hun terugkeer in de Verenigde Staten werd Bill Directeur Stafondersteuning voor NavMissions-US. Van 2009 tot 2016 was hij Directeur NavMissions-US en in die hoedanigheid verantwoordelijk voor meer dan driehonderd Amerikaanse zendelingen die wereldwijd in vijftig landen werken. Het grootste deel daarvan in gesloten landen.
 
Afgelopen maart is Bill gekozen als Directeur Europa. Bill en Cathy verhuizen begin 2017 naar Nederland en laten daarbij twee volwassen kinderen en één kleinkind achter. Ze houden van skiën, wandeltochten, honkbal en volksdansen.
 
Bill verlangt ernaar om de Navigators roeping: uitbreiding van het goede nieuws van Jezus en zijn Koninkrijk in alle landen door geestelijke generaties die leven en discipelen maken te midden van degenen die God nog niet kennen, meer en meer werkelijkheid te zien worden in Europa in de komende jaren.
 
‘Ik verlang ernaar te zien dat bij Navigators Europa de relaties van vertrouwen en bijbelse liefde blijven ontwikkelen binnen de bedieningen in elk land en binnen de hele regio Europa. Jezus zei: “Ik geef jullie een nieuw gebod: heb elkaar lief. (…) Aan jullie liefde voor elkaar zal iedereen zien dat jullie mijn leerlingen zijn.”. Ik geloof dat deze focus op liefde en vertrouwen de verbreiding van het goede nieuws van Jezus en zijn Koninkrijk zal helpen aanwakkeren.’